Het gemeentehuis in Gendringen.
Het gemeentehuis in Gendringen.

Gemeente gaat landelijk vastgoed verkopen

Algemeen

GENDRINGEN - De gemeente Oude IJsselstreek start met de verkoop van landelijk vastgoed. Een perceel landbouwgrond aan de Tuitstraat in Varsseveld wordt als eerste bij openbare inschrijving verkocht.

De gemeente bezit verschillende clusters van percelen landbouw- en bosgrond. Het college heeft geoordeeld dat deze percelen niet noodzakelijk zijn om aan te houden voor toekomstige ontwikkelingen. Ook is het beheer en onderhoud van deze percelen grond geen kerntaak van de gemeente. Daarom heeft ze besloten in totaal 13 clusters grond te verkopen. Het gaat daarbij om percelen landbouw- en bosgrond gelegen in het Zwarteveen, Vennebulten, Ontzandingsplas Hogeweg, Vlaswinkel, Tandem, Idinksbos en enkele verspreid gelegen landbouwpercelen rondom Varsseveld. De gemeente verkoopt de percelen de komende jaren fasegewijs. De gemeente houdt rekening met lopende gebiedsprocessen en informeert de pachters van tevoren, waar dit van toepassing is. De verkoop gebeurt bij openbare inschrijving, zodat iedereen een kans heeft om de grond te verwerven. De gemeente verkoopt zelf de percelen.

Bij de verkoop wordt een gunningsvoorbehoud gemaakt. De verkoop van het eerste perceel start donderdag 8 oktober. Het betreft landbouwgrond aan de Tuitstraat in Varsseveld van 1.71.90 hectare. Inschrijven is mogelijk tot en met donderdag 19 november tot 12.00 uur. Inschrijfformulieren en –voorwaarden zijn te downloaden via www.oude-ijsselstreek.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant