The Veldman Brothers is een van de bluesbands die naar Ulft komen. Foto: PR
The Veldman Brothers is een van de bluesbands die naar Ulft komen. Foto: PR

Dutch Blues in DRU Cultuurfabriek

Algemeen

ULFT - Onder de noemer Dutch Blues brengt de DRU Cultuurfabriek drie van de beste bluesbands van Nederland naar Ulft. Op zaterdag 5 maart staan niemand minder dan Flavium, The Veldman Brothers en Lefthand Freddy op de planken.

Flavium behoort tot de meest toonaangevende bluesbands van Nederland. Al jaren is de band actief op blues- en festivalpodia in ons land en onder andere Duitsland, België, Engeland en Ierland. Bluesklassiekers 'Nightlife' en 'Nobody Knows You When You're Down and Out' bezorgden de band noteringen in de hitlijsten.
The Veldman Brothers, het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (toetsen, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Daarachter hun rhythmbrothers Fred van der Wende op bas en Han Neijenhuis op drums. Vijf albums en de nodige awards heeft de band inmiddels op zijn naam staan.
Lefthand Freddy behoort volgens de kenners al vele jaren tot de Eredivisie van de Blues! Lefthand Freddy (Fred Reining, 1958) liet midden jaren '80 voor het eerst van zich horen als solo artiest, waarbij hij zijn voorliefde voor de 'oude klassiekers' niet onder stoelen of banken steekt en opvalt door zijn creatieve spel en originele benadering.

Drie van de beste bluesbands

De voorstelling vindt plaats op zaterdag 5 maart vanaf 20.00 uur in het poppodium van de DRU Cultuurfabriek. Kaarten zijn voor 12 euro verkrijgbaar aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24, Ulft) of via tel. 0315–714358. Tevens zijn ze te bestellen via de website www.drucultuurfabriek.nl.

Flavium is 5 maart te zien in Ulft komen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant