Topsportbeleid aan tafel bij Achterhoek Sport TV

Algemeen

DOETINCHEM - Op vrijdagavond 27 mei vindt tijdens City Beach de eerste uitzending plaats van Achterhoek Sport TV. In een café-setting worden nieuws en achtergronden uit de regionale sportwereld en actuele thema's besproken. De presentatie is in handen van Hans Hissink en Claudia van Gestel. In de allereerste uitzending staat het thema Topsport centraal.

Oud-speler van De Graafschap Roger Meijer speelde jaren op topniveau en heeft ervaring met het topsportbeleid van de gemeente Doetinchem. Peter Drenth schuift aan als wethouder Sportzaken. Verder zijn te gast Peter Hofstede, manager voetbal van De Graafschap en Wijnand Geerdink, voorzitter van Stichting Topvolleybal Orion. Zij blikken terug op het afgelopen seizoen en kijken vooruit naar het nieuwe seizoen. Ook Richèl Hogenkamp, de toptennisster uit Doetinchem, is aanwezig om te praten over haar plannen voor de toekomst. Verder komt onder andere de finale van de Achterhoek Cup ter sprake en is er een gesprek met Merel Blom, een eventingruiter uit Aalten die in de race is voor een plek in het Olympisch team.

De opnames zijn open voor publiek en starten op vrijdag 27 mei om 20.00 uur, tijdens City Beach op het Simonsplein in Doetinchem. In drie afwisselende blokken van elk twintig minuten schuiven telkens andere gasten aan. De muzikale omlijsting is van de band Opticks, te zien komende zomer op Huntenpop.
Achterhoek Sport TV werkt samen met Regio 8. Zij zenden het programma op zaterdagavond 28 mei uit via hun eigen kanaal. Ook op YouTube is het programma terug te zien.
Andere tafelgasten in deze eerste uitzending zijn Jeroen van Ree, Henk Bloemers, Bas van Londen, Arthur Isselman, Jan Minkhorst, Michiel Fukking en Hans Boesberg.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant