kerken weer open voor publiek

Algemeen

VARSSEVELD/SINDEREN - Wie altijd al benieuwd was naar de prachtige glas-in-lood ramen van de Grote of Laurentiuskerk in Varsseveld, wel eens wilde weten hoe de Keurhorsterkerk in Sinderen aan haar naam komt, of wie nieuwsgierig is naar de geschiedenis van de Antoniuskapel op Sinderen, kan de komende maanden terecht in deze kerken, die weer open gaan voor publiek.

De Keurhorsterkerk en de Antoniuskapel op Sinderen zijn in juni, juli en augustus geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Er zijn op die dagen vrijwillige gidsen aanwezig om informatie te verstrekken over de gebouwen en de historie daarvan.
Voor de Grote of Laurentiuskerk in het centrum van Varsseveld gelden dit jaar andere openingstijden: van 1 juni tot 25 juli op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 25 juli zal deze kerk gesloten zijn voor publiek in verband met restauratiewerkzaamheden; de kerk is ook gesloten op Monumentendag. Duur van de restauratie is tot eind november.


www.pgvarsseveld.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant