Weerboer Gerrit Vossers in zijn sas tijdens de fandag. Foto: Henk van Raaij
Weerboer Gerrit Vossers in zijn sas tijdens de fandag. Foto: Henk van Raaij

Enthousiaste reacties op fandag John Deere

Algemeen

SILVOLDE - Zaterdag 28 mei was het D(eere)-day in Silvolde, de John Deere Fandag met Gerrit Vossers. Het is een paar jaar geleden begonnen als een weerpraatje door regionale weerman Gerrit Vossers, waar bij Gerrit tijdens zijn weerpraatje werd afgeleid omdat er een John Deere 6320 trekker voorbij reed. Dit item werd uitgezonden op de regionale tv in de Achterhoek en kwam daarna zelfs als item in het programma De Wereld Draait Door. Hierdoor werd Gerrit Vossers een Bekende Achterhoeker.

Gerrit Vossers en mechanisatiebedrijf Wolterink uit Beltrum hebben in het verleden al vaker samengewerkt en begin dit jaar ontstond het idee om samen een John Deere Fandag te organiseren. Zaterdag 28 mei was het dan zover. Tijdens deze fandag werd er om 10.00 uur gestart met een toertocht vanaf Wolterink in Beltrum en met enkele korte tussenstops, waarbij zich nog meer John Deere machines aansloten, kwam men rond 11.30 uur aan bij Gerrit's weerstation in Silvolde.
Er was ook veel belangstelling van mensen die onderweg de toertocht aanschouwden en mensen die naar het terrein in Silvolde kwamen.
Op het terrein in Silvolde was er vermaak voor jong en oud; er was een John Deere springkussen, kraampjes met John Deere speelgoed en merchandise. Werktuigenvereniging Barlo verzorgde een demonstratie GPS-rijden met de trekker, waarbij de bezoekers ook zelf in de trekker een rondje konden rijden.
Uiteraard konden bezoekers ook op de foto met Gerrit Vossers en de John Deere 6320. Een aantal John Deere-rijders kwamen rechtstreeks naar Silvolde en rond het middaguur werd er gestart met een mooie toertocht rondom Silvolde.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant