De uitreiking van de CH-ring 2016 met (vlnr) Henk Wubbels, Dorothé Hammecher, Anita Huntelaar, Willem Marks, Ben Jolink, Dirk Jan Huntelaar en Huub Kerkhoffs. Foto: Carlo Stevering 
De uitreiking van de CH-ring 2016 met (vlnr) Henk Wubbels, Dorothé Hammecher, Anita Huntelaar, Willem Marks, Ben Jolink, Dirk Jan Huntelaar en Huub Kerkhoffs. Foto: Carlo Stevering 

CH-ring 2016 voor Inloophuis Oude IJssel

Algemeen

DOETINCHEM - De Stichting Inloophuis Oude IJssel is onderscheiden met de Cor Huntelaar Ring 2016 van voetbalclub De Graafschap. Het in Doetinchem gevestigde Inloophuis biedt steun aan mensen met kanker en hun naasten.

De CH-ring gaat sinds 2008 naar een persoon of organisatie die zich maatschappelijk verdienstelijk maakt in de Achterhoek en Liemers. De CH-ring 2016, die is ingesteld ter nagedachtenis aan Graafschapper Cor Huntelaar, werd donderdag uitgereikt tijdens de jaarlijkse Achterhoekse De Graafschap Haringparty bij Villa Ruimzicht in Doetinchem.

Volgens de jury is de Stichting Inloophuis een toonbeeld van daadwerkelijke aandacht voor de medemens. Een initiatief waarin betrokken en getrainde vrijwilligers en deskundigen hand in hand steun bieden aan mensen met kanker en hun naasten.

Het in Doetinchem gevestigde Inloophuis biedt een huiselijke omgeving waarin mensen die leven met kanker terecht kunnen. Voor een goed gesprek met deskundigen of lotgenoten. Voor een veelheid aan ontspannende of helpende activiteiten. Voor een lezing of een kopje koffie met een luisterend oor.

Het Inloophuis Oude IJssel is er voor iedereen in het verzorgingsgebied van het Slingeland Ziekenhuis. De stichting draait volledig op giften en donaties. De initiatiefnemers wisten het Inloophuis aan de Plantenstraat in Doetinchem te realiseren met een reeks sponsoren, die letterlijk en gratis de handen uit de mouwen staken. Recent werd de zolderverdieping in gebruik genomen als ontmoetingsplek voor kinderen en jongeren.

Volgens de jury van de CH-ring, die bestaat uit Dirk Jan Huntelaar, Huub Kerkhoffs en Willem Marks, levert het Inloophuis aan mensen met kanker en hun omgeving op velerlei wijze een positieve push. "Vrijwilligers bieden op bewonderenswaardige wijze de, vaak verdrietige en angstige, medemens de kracht om door te gaan."

Tijdens de Haringparty werd een vaatje nieuwe haring verloot. De opbrengst van die verloting (2.230 euro) gaat naar de Stichting Inloophuis Oude IJssel. De prijzen werden uitgereikt door Anita Huntelaar en Ben Jolink aan Inloophuis-voorzitter Henk Wubbels en huismanager Dorothé Hammecher.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant