Afwisselende paardensport aanstaand weekend.
Afwisselende paardensport aanstaand weekend.

Samengestelde Menwedstrijd bij In 't Tuug

Algemeen

LICHTENVOORDE/VARSSEVELD - Al jaren staat het tweede weekend van juli voor de leden van koetsiersvereniging 'In 't Tuug' in het teken van de organisatie van een Samengestelde Menwedstrijd, een groots evenement voor de mensport. Het weekend van 9 en 10 juli zal dit voor de 32e keer zijn.

De uit heel Nederland komende deelnemers met prachtige aanspanningen en uitrusting in combinatie met het sportieve element van het mennen in de dressuur, vaardigheid en de marathon, zijn een lust voor het oog van het publiek. De wedstrijd is verdeeld over twee dagen en begint op de zaterdag met een dressuur en vaardigheidstest. Op de zondag zal het onderdeel marathon worden verreden met daarin weer uitdagende en spectaculaire hindernissen, waaronder de waterbak.
Parcoursbouwer Daniel Dekkers, Nederlands Kampioen 2015 tweespan rijden en lid van de vereniging, heeft dit jaar het diploma parcoursbouwer gehaald, en hij is al geruime tijd bezig met het tekenen van de hindernissen en het uitzetten van het traject. De hindernissen zijn zo geplaatst dat ze wandelend goed te bereiken zijn en ze liggen ook dicht bij elkaar. Vele vrijwilligers zullen weer klaar staan om te helpen met de voorbereidingen en te helpen op de wedstrijddagen. Zonder hen is het voor de organisatie niet mogelijk om dit evenement te doen slagen.
Het wedstrijdterrein is nabij en in het natuurgebied 'de Vennebulten' op het terrein van motorcrossvereniging VAMAC, tegenover de Radstake aan de Twenteroute 8 te Varsseveld. Op beide dagen zal het programma tussen 8 en 9 uur starten. De toegang en het parkeren is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant