Foto:  PR
Foto: PR

ZomerOrkest Nederland weer naar Etten

Algemeen

ETTEN - Het ZomerOrkest Nederland komt weer naar Etten. Op vrijdagavond 29 juli valt er wederom veel te genieten bij een muzikaal optreden van ZON op het Dorpsplein in Etten.

Het ZomerOrkest Nederland (ZON) geeft jaarlijks in de zomer diverse concerten door het hele land. ZON heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten en gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. ZON speelt niet in de traditionele concertzalen maar zoeken juist andere locaties op. Je komt hen tegen in winkelcentra, op terrasjes en op pleintjes. De muzikanten laten enthousiast en met een knipoog horen en zien hoe leuk blaasmuziek is. De traditionele uniformen zijn thuisgelaten; de ‘concertkleding’ bestaat uit een korte broek en T-shirt!

Het ZON gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee en is uitgegroeid tot een begrip binnen de Nederlandse muziekwereld. Het ZON geeft zo veel mogelijk jonge muzikanten de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.

Het ZON is voor de jonge musici een geweldige ervaring. Muzikanten worden tot een hoger niveau gebracht en er worden onuitwisbare vriendschappen gesloten. Het concert is op vrijdag 29 juli vanaf 20.00 uur op het Dorpsplein in Etten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant