‘Sneak preview’ van Tf GEKKOO op Kidsfabriek. Foto: van Jaqueline Obbink
‘Sneak preview’ van Tf GEKKOO op Kidsfabriek. Foto: van Jaqueline Obbink

'Sneak preview' van Tf GEKKOO op Kidsfabriek

Algemeen

ULFT - Theaterfabriek Gekkoo geeft op zaterdag 20 augustus bij kinderfestival 'Kidsfabriek' in de SSP-HAL te Ulft alvast een 'sneak preview' van de voorstelling 'Rachid en Julia'. Het decor is grotendeels opgebouwd en de repetities zijn inmiddels in volle gang. Bij de Kidsfabriek kan het publiek korte scenes uit het stuk bekijken en informatie inwinnen over Gekkoo.

Dit eigentijdse liefdesverhaal gebaseerd op Shakespeare's klassieker Romeo en Julia zal 25 t/m 28 augustus te zien zijn in de SSP-HAL in Ulft. 'Rachid en Julia' is een gloednieuw stuk waarin 23 jongeren spelen waaronder drie Syrische spelers uit de regio.

De keurige Achterhoekse familie Van Deudekom komt in een lastige situatie terecht, wanneer hun dochter Julia verliefd wordt op de Syrische buurjongen Rachid. Dat roept flink wat weerstand op. Niet alleen bij haar ouders, maar zeker ook bij Jochem-Jaap: de vroegere verkering van Julia. Terwijl Julia en Rachid helemaal opgaan in hun liefde begaat Jochem-Jaap die nacht een stommiteit. Dan komt alles in een stroomversnelling terecht. Rachid wordt beschuldigd en besluit te vluchten. Samen met Julia vertrekt hij naar Parijs, de vrijheid tegemoet. Maar die vrijheid heeft wel een heel hoge prijs.


www.gekkoo.nl

‘Sneak preview’ van Tf GEKKOO op Kidsfabriek. Foto: van Jaqueline Obbink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant