De provincie blijft zoeken naar nieuwe combinaties tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Archieffoto: Achterhoek Nieuws bv
De provincie blijft zoeken naar nieuwe combinaties tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Archieffoto: Achterhoek Nieuws bv

Ideeën voor betere kansen op arbeidsmarkt

Algemeen

REGIO - Het innovatietraject Gelderland Arbeidswijs is maandag 8 augustus van start gegaan. De Provincie Gelderland heeft hiervoor de stichting Red Bluejay opdracht gegeven nieuwe oplossingen te kunnen vinden om de gaten op de arbeidsmarkt te dichten. De stichting daagt denkers en doeners uit om met nieuwe ideeën te komen. Vooral in de techniek worden vacatures heel moeilijk ingevuld.

Met het innovatietraject wil de provincie het talent in Gelderland benutten om nieuwe ideeën te verzamelen, die werkzoekenden een betere kans geven op de arbeidsmarkt. Hoe krijgen werkzoekenden een kans op de arbeidsmarkt in de techniek? Gedeputeerde Michiel Scheffer: "We komen langzaam uit de crisis, maar de werkloosheid blijft hoog. Er staan te veel mensen aan de kant, terwijl we alle talent nodig hebben om de economie te laten groeien. Heb jij een vernieuwend idee om het gat op de arbeidsmarkt te dichten? Geef je dan op bij Gelderland Arbeidswijs."

Vacatures
Gelderland Arbeidswijs is een innovatietraject om nieuwe oplossingen te kunnen vinden voor moeilijk in te vullen vacatures in de techniek in combinatie met de huidig werkzoekenden. Met de Human Capital Agenda werkt de provincie Gelderland al sinds 2012 aan het verkleinen van de afstand tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Dit heeft al veel vernieuwende projecten opgeleverd zoals Werken en Leren met Energie, waarbij energiebedrijven trainees in dienst nemen, die hun baan combineren met een opleiding aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
De provincie blijft zoeken naar nieuwe combinaties tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Dat kan door afwijkende werkmethodes, andere inzichten. Met duurzame inzetbaarheid als thema: Hoe maken we onderwijs, werkgevers, werknemers en werkzoekenden, wijs (wijzer) op de arbeidsmarkt? Uit de aangemelde voorstellen selecteert een vakjury vijf finalisten. Deze vijf geselecteerde finalisten van Gelderland Arbeidswijs presenteren zich donderdag 1 december.

Bedenker
Iedereen in dit innovatietraject kan een ontwerper of een bedenker zijn! Of je nu student, onderwijzer, ondernemer of werkzoekend bent. Of gewoon iemand met een briljant idee voor de arbeidsmarkt. De vijf finalisten ontvangen elk 2.000 euro. De uiteindelijke winnaar(s) krijgen 10.000 euro voor de verdere uitwerking en toetsing van hun idee of concept. De bedragen dienen te worden aangewend voor de verdere ontwikkeling, toetsing en implementatie binnen de provincie Gelderland.
De organisatie is in handen van de stichting Red Bluejay. De stichting is hiervoor geselecteerd vanwege haar kennis en ervaring in (sociale) innovatietrajecten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant