Jeugd gaat enthousiast te water. Archieffoto: Burry van den Brink
Jeugd gaat enthousiast te water. Archieffoto: Burry van den Brink

Triathlon Stroombroek

Algemeen

DOETINCHEM - Op en rond Recreatiecentrum Stroombroek (tussen Doetinchem en Braamt) vindt zondag 21 augustus de 33ste editie van de Triathlon Stroombroek plaats.

Naast de traditionele kwart en achtste triatlon wordt er dit jaar wederom ook een jeugd-triatlon gehouden. Deze is bedoeld voor iedereen van 12 tot en met 15 jaar. Het is zeker niet nodig dat men hiertoe over een racefiets of mountainbike beschikt. Ook op een stadsfiets kan deelgenomen worden. De afstanden van deze jeugd-triatlon bedragen 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen. Er kan hiervoor nog steeds ingeschreven worden. Dat geldt niet voor de overige afstanden. Die zijn al maanden volgeboekt. In totaal zullen er circa 500 deelnemers van start gaan.

De eerste start is om 10.00 uur en betreft de achtste triatlon (0,5 km zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen). De eerste finishers worden iets voor 11.00 uur verwacht. Het hoofdnummer de kwarttriatlon (1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen) start om 10.20 uur. Hier worden de eerste atleten bij de finish verwacht rond 12.10 uur. De jeugdtriatlon start om 11.35 uur.

De parcoursen zijn compact uitgezet. Hierdoor is het verloop van de wedstrijden ook voor het publiek prima te volgen. Met name de start van het zwemmen levert altijd spektakel op.

Nadere informatie is te vinden via www.triathlonstroombroek.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant