't Meihuus is ook net na de zomer nog de moeite waard. Foto: PR
't Meihuus is ook net na de zomer nog de moeite waard. Foto: PR

Bezoek na-zomerse tuin met klanken Optimisten

Algemeen

BREEDENBROEK - Voor wie van bloemen en planten houdt, heeft ook deze maand haar eigen beleving. Het is heerlijk rond te dwalen door de veelzijdige tuin 't Meihuus van Yvonne en Wim Duitshof-Knufing. Op het 1,5 hectare groot grondstuk wordt de bezoeker geïnspireerd, iedereen vindt wel iets dat hem of haar aanspreekt.

Voor de liefhebbers is het echt genieten. Verschillende soorten vaste planten borders in prachtige kleurcombinaties, met name de prairie en siergrassenborders staan in volle bloei. Heesters en diverse soorten bijzondere bomen, gecombineerd met de juiste hoeveelheid kunst maken het tot een waar genoegen om dit te zien. De bloemenweide rond de natuurlijke poel is over zijn hoogtepunt heen, maar het is een oase van rust om hier te vertoeven.
Kortom de diversiteit is zeer groot. Dit jaar is de tuin nog te bezoeken aanstaande zondag 21 augustus van 10.30 tot 17 uur. Koffie/thee is verkrijgbaar.
De entreeprijs bedraagt 3 euro, waarvan een deel gaat naar De Harmonie St. Antonius uit Breedenbroek. Blaaskapel De Optimisten maakt deel uit van De Harmonie, zij gaan ons rond 13.00 uur bij goed weer een aantal uren verrassen met hun Tsjechische blaasmuziek.
Vanaf tien personen kan men op afspraak de tuin ook op andere tijden bezoeken.
Landschapstuin 't Meihuus is gevestigd aan Terborgseweg 19 in Breedenbroek.
Meer info: www.meihuus.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant