Gekkoo speelt Rachid en Julia in SSP-hal. Foto: PR
Gekkoo speelt Rachid en Julia in SSP-hal. Foto: PR

Theaterfabriek Gekkoo speelt actuele 'Romeo en Julia'

Algemeen

ULFT - Op 25 augustus tot en met 28 augustus speelt Theaterfabriek Gekkoo de voorstelling 'Rachid en Julia'op locatie in de SSP-hal in Ulft. Een unieke voorstelling gebaseerd op Shakespeare's klassieker 'Romeo en Julia'. Regisseur Pieter van Dijk herschreef het stuk naar een eigentijds stuk met een actueel thema. 'Rachid en Julia' wordt gespeeld door 23 jongeren, waaronder drie Syrische spelers uit de regio.

De keurige Achterhoekse familie Van Deudekom komt in een lastige situatie terecht, wanneer hun dochter Julia verliefd wordt op de Syrische buurjongen Rachid. Dat roept flink wat weerstand op. Niet alleen bij haar ouders en de buren, maar zeker ook bij Jochem-Jaap: de vroegere verkering van Julia. Terwijl Julia en Rachid helemaal opgaan in hun liefde begaat Jochem-Jaap op een nacht een stommiteit. Dan komt alles in een stroomversnelling terecht. Rachid wordt beschuldigd en besluit te vluchten. Samen met Julia vertrekt hij naar Parijs, de vrijheid tegemoet. Maar die vrijheid heeft wel een heel hoge prijs...

Voorafgaand en aansluitend op de voorstelling is de foto-expositie van Jacqueline Obbink te zien. Zij fotografeerde een groot deel van het repetitieproces en verwerkte haar indrukken in beeld. Aansluitend op de voorstelling spelen Syrische muzikanten liedjes op akoestische instrumenten.

De voorstellingen zijn te zien in de SSP-Hal in Ulft op donderdag 25 augustus om 19.30, vrijdag 26 augustus om 19.30, zaterdag 27 augustus om 19.30, zondag 28 augustus om 15.30 en 19.30 uur.

Kaarten reserveren kan via: www.gekkoo.nl of kantoor@gekkoo.nl.
Entreeprijs is 8 euro (tot en met 12 jaar), 9 euro (CJP en 65+) en 10 euro (volwassenen).

Meer informatie is te verkrijgen via Theaterfabriek Gekkoo op www.gekkoo.nl of via pieter@gekkoo.nl of tel. 06-48 33 92 58.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant