Groot speelgoed op modelvliegshow Eurofly in Suderwick. Foto: Henk Kreeft
Groot speelgoed op modelvliegshow Eurofly in Suderwick. Foto: Henk Kreeft

Eurofly staat voor vliegshow met modelvliegtuigen

Algemeen

DINXPERLO-SUDERWICK - De Modellbaugruppe Bocholt e.V. en de Dinxperlose modelvliegclub DMVC organiseren samen en grote modelvliegshow onder het motto: Eurofly 2016. Het evenement vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 september.

In dit weekeinde ontmoeten op het op het modelvliegveld aan Im Jägeringshof in Bocholt-Suderwick, talrijke piloten uit Nederland en Duitsland, waarbij zowel grote, kleine als schaalmodellen aan het werk te zien zullen zijn. Variërend van de 'gewone' modellen tot door turbines aangedreven vliegmachines.

Zaterdagmiddag 3 september vanaf 14.30 uur en zondagmorgen 4 september vanaf 10.00 uur worden doorlopend demonstraties gegeven. Op zaterdagavond loont het ongetwijfeld de moeite om naar de 'nachtvliegshow' te komen kijken. Start- en landingsbaan wordt verlicht en de modellen zijn voorzien van wat oriëntatieverlichting om zo in het donker de positie van het model aan de donkere hemel te kunnen zien.

Voor de inwendige mens wordt op beide dagen goed gezorgd. Eurofly is ten slotte een gezelligheidstreffen voor jong en oud. De weg naar het modelvliegveld wordt vanaf beide grensovergangen in Dinxperlo aangegeven. Eurofly 2016 wordt door bedrijven uit Bocholt en Dinxperlo ondersteund.

De entree voor de beide dagen is gratis. Voor meer informatie zie de website van de vereniging.


www.modellbau-bocholt.de


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant