Alt-Herren treffen elkaar weer op Stokkums toernooi. Foto: PR
Alt-Herren treffen elkaar weer op Stokkums toernooi. Foto: PR

Toernooi voor 'oude heren' vol 'Gemütlichkeit'

Algemeen

STOKKUM - Vorig jaar werd voor het eerst in het 70-jarig bestaan van vv Stokkum het Stokkums Alt-Herren-toernooi gehouden. En het was een groot succes en krijgt dus nu een vervolg. Op zaterdag 27 augustus staat de tweede editie op de agenda.

Het belangrijkste deze dag is de sportiviteit en de Duitse 'Gemütlichkeit'. Tijdens en tussen de wedstrijden door is er voldoende tijd om oude herinneringen met elkaar op te halen en te herbeleven. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.
De term 'Alt-Herren' is afgekeken van onze oosterburen. In Nederland zou zo'n ploeg een veteranenteam heten, maar eerlijk is eerlijk, Alt-Herren klinkt toch veel beter. De gemiddelde leeftijd van een Alt-Herrenteam is 40-plus. Door lichamelijke klachten is het vaak niet mogelijk om wekelijks de 90 minuten vol te maken. Om toch bij het voetbal betrokken te blijven en om actief bezig te zijn, worden er door diverse verenigingen onderling voor deze veteranen toernooitjes gehouden.
Ook dit jaar heeft het toernooi een internationaal tintje. Net zoals vorig jaar is Donsbrüggen weer aanwezig zijn, maar daarnaast komt ook een team van Rot-Weis Oberhausen z'n kunsten vertonen. Het mooie aan zo'n toernooi is dat er veel spelers meedoen, die een jaar of twintig/dertig geleden tegen elkaar gevoetbald hebben, toen ze nog actief waren in hun eerste elftallen. Ook zullen spelers, die al reeds enkele jaren gestopt zijn, hun voetbalschoenen weer onder het stof vandaan gaan halen en oude tijden gaan herleven. Met deelnemende teams uit onder andere Stokkum, 's-Heerenberg, Zeddam, Azewijn en Lengel worden ook de derby's gespeeld. Andere deelnemende teams komen uit Baak en Steenderen.
Het deelnemersveld bestaat uit tien teams. Elk team heeft zes veldspelers en een keeper. Gedurende de wedstrijden van 15 minuten gaan de teams verdeeld over twee poules met elkaar de strijd aan. Na de poulewedstrijden worden de finalewedstrijden gespeeld worden. De finale vindt rond 15.30 uur plaats. Er wordt gestreden worden om de titel 'winnaar tweede Stokkums Alt-Herren toernooi', maar sportiviteit staat uiteraard voorop.
Op zaterdag 27 augustus is iedereen van harte welkom om zijn of haar favoriete team aan te moedigen. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur. Ook mensen zonder favoriet, die alleen willen komen kijken, zijn van harte welkom. Zij kunnen ook genieten van de hapjes en drankjes. Voor de kinderen is er een springkussen. Ook is er een kleine loterij met mooie prijzen. Deze zijn beschikbaar gesteld door een aantal gulle sponsors.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant