Crystal Dream op Gaanderense kermis. Foto: PR
Crystal Dream op Gaanderense kermis. Foto: PR

Gaanderen dompelt zich vijf dagen onder in feest

Algemeen

Extra aandacht voor jongeren en ouderen tijdens kermis

GAANDEREN - Alle inwoners van Gaanderen kunnen dit jaar een dag langer kermis vieren. Schuttersgilde St. Martinus bestaat dit jaar 145 jaar en viert dit jubileum met een dag extra kermis. De Gaanderense kermis wordt vrijdagmiddag 9 september afgetrapt met een ouderwets gezellige middag voor ouderen. 's Avonds gaan de deuren van de tent open voor de Friday Night Dance Slam.

Het organiseren van een gezellige middag voor ouderen stond jarenlang hoog op het verlanglijst van de kermiscommissie. Daarom wordt dit jaar de cafétent omgetoverd tot een gezellig café waar ouderen samen met hun dorpsgenoten en onder het genot van een heerlijk glaasje advocaat of gratis koffie, hun kermisherinneringen kunnen ophalen. 'The Hohner Boys' zullen deze feestelijke en gratis toegankelijke middag muzikaal omlijsten. De middag wordt mede-georganiseerd door De Zonnebloem, afdeling Gaanderen en de entree is gratis.

Ouderenmiddag
Wie zin heeft om vrijdagmiddag 9 september kermis te vieren met dorpsgenoten, kan zich opgeven voor deze gezellige middag. Dit kan via Corrie Scholten (06-20262036) of Anita Rijkse (0315-326969). Tevens kan een briefje in de brievenbus doen van Gerard Huntink, Frans Roesstraat 26 in Gaanderen.

Dance Jam
's Avonds gaat het dak eraf tijdens de Friday Night Dance Jam. De naam verklapt het al, deze avond staat helemaal in het teken van dance muziek. Dj-duo 'DHD' en 'DJ Snelting' zullen het publiek deze avond opzwepen. Beide dj's draaiden vorig jaar al op de zaterdagavond in de cafétent. Dit jaar mogen zij de hele tent voorzien van de vetste beats en de nieuws hits. De entree deze avond bedraagt 7 euro in de voorverkoop en 10 euro aan de avondkassa.

Zaterdagavond staat Coverband NOAH in de geheel vernieuwde salontent. Ook is deze avond de uitreiking van de jaarlijkse Gaanderense T-shirt Contest.
Zondag neemt de band Saints and Sinners het podium over. Saints and Sinners is de nieuwe naam van de band Hike. 's Middags staat de band als Hike op het podium en 's avonds gaat het dak er af met hun nieuwe wervelende show. In de pauze van HIKE beklimt zanger Henk Dissel het podium en kan men in de salontent genieten van Xplain.
Maandag staat de band Anderkovver op de Gaanderense bühne en vanaf 16.00 uur tot het einde van de avond staat de feestband KatZmaV in de cafétent.
De dinsdagmiddag wordt opnieuw een feest met rasentertainer Robert Pouwels in de cafétent. De kermis wordt 's avonds afgesloten met Crystal Dream. De band staat naast rockband ook bekend als dé U2 tribute band. Dat gaan ze deze dinsdagavond laten zien. Zo wordt een set volledig ingevuld met het werk van de Ierse rockers. Naast al het rockgeweld is er deze avond ook plaats voor Nederlandstalige nummers. Polonaise-specialist Django Wagner vermaakt het publiek in de pauze van Crystal Dream met heerlijke feestnummers.

De kaartverkoop van de Gaanderense kermis is begonnen. Entreekaarten voor de vrijdagavond zijn in de voorverkoop 7 euro. De kaarten voor de zaterdag- en dinsdagavond bedragen 10 euro. Aan de avondkassa betaal je 12,50 euro. Ook dit jaar zijn er weer passe-partoutkaarten verkrijgbaar van 30 euro. Alle kaarten zijn verkrijgbaar bij Koenders 't Ware Huis in Gaanderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant