Jong De Graafschap zette in het eerste thuisduel UDI'19 simpel opzij: 6-0. Foto: PR
Jong De Graafschap zette in het eerste thuisduel UDI'19 simpel opzij: 6-0. Foto: PR

Voetbal op hoog amateurniveau in Varsselder

Algemeen

Jong De Graafschap speelt thuis bij GWVV

VARSSELDER - Waar de voetballiefhebbers in het verleden op de maandagavond naar SDOUC en VV Viod togen om de Jong De Graafschap aan het werk te zien, reizen ze vanaf nu op zondagmiddag af naar Varsselder. Sportpark de Buitenham is aankomend seizoen de thuishaven van het opleidingsteam van de Superboeren. Afgelopen zondag kenden de mannen van Richard Roelofsen hun vuurdoop in het kleine dorp. Driehonderd bezoekers zagen dat UDI'19 met een 6-0 nederlaag naar huis werd gestuurd.

De Graafschap heeft gekozen om het beloftenteam onder te brengen in een reguliere amateurcompetitie, in plaats van wedstrijden met alleen beloftenteams van andere betaald voetbalorganisaties. "We willen dat jonge spelers zoveel mogelijk weerstand krijgen en een volledige competitie spelen waar iets op het spel staat. In de derde divisie kun je kampioen worden en promoveren, maar ook degraderen. Dus je bootst veel meer de druk na, waar spelers in het eerste ook mee te maken hebben", aldus trainer Richard Roelofsen.

Hoog niveau
De nieuw gevormde Derde Divisie is het vierde niveau van Nederland en zeker in trek bij oud-profs. "We gaan in deze klasse gerenommeerde tegenstanders krijgen, die het klappen van de zweep kennen. Er lopen ervaren spelers, die naast goed voetbal ook fysiek hun mannetje staan. Regelmatig kiezen oud-profvoetballers om in de tweede of derde divisie te gaan spelen. Zo combineren ze voetbal op een aardig niveau met een maatschappelijke carrière", vervolgt Roelofsen.
Dus niet alleen clubs zoals Kilder, Ulftse Boys en Etten komen dit seizoen naar Varsselder, maar ook Juliana'31, OJC Rosmalen, JVC Cuijck, HSC'21 en Jong FC Den Bosch. Voor de voetballiefhebber de moeite waard om een kijkje te gaan nemen.

Complex
Het was nog een puzzel voor de profclub om een geschikte locatie te vinden. "Bij VIOD hebben we ons prima gered op de maandag, maar nu we op zondag spelen is dat lastig bij zo'n grote club. In Varsselder spelen er veel minder teams thuis. We hebben bij de KNVB het verzoek ingediend of het eerste van GWVV en ons team om en om 'thuis' mogen spelen. Mocht het een keer zo zijn dat beide teams een thuiswedstrijd hebben op dezelfde datum, kunnen we uitwijken naar DZC'68 in Doetinchem."

Zwaar seizoen
Jong De Graafschap bestaat uit een kern van veertien spelers, de bedoeling is dat het wordt aangevuld met spelers die weinig of niet gespeeld hebben in het eerste team. Tevens kunnen er spelers uit de onder 19 worden doorgeschoven. "We werken met een jonge groep. Een aantal jongens die vast bij mijn team zitten, zouden zelfs nog in de jeugd mogen spelen. Ze moeten dus flink aan de bak om overeind te blijven en leren vanzelf dat het baltempo in de derde divisie hoog moet zijn, want de lichamelijke duels zijn pittig", legt de trainer uit.
Een week geleden werd begonnen met een 3-1 nederlaag in Utrecht tegen Hercules. "Als trainer van talenten kijk je door uitslagen heen. We willen zien dat spelers zich mentaal en fysiek ontwikkelen. Daarin zie ik stappen. De 6-0 overwinning van vandaag geeft vertrouwen. Ze hebben er veel energie ingelegd."

De volgende thuiswedstrijd is op zondag 28 augustus om 14.30 tegen Dongen. Seizoenkaarthouders van De Graafschap hebben gratis toegang.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant