De Graafschap. Foto: PR
De Graafschap. Foto: PR

De Graafschap haalt aanvaller Anthony van den Hurk van FC Eindhoven

Algemeen

DOETINCHEM - Spits Anthony van den Hurk is door De Graafschap overgenomen van FC Eindhoven. De 23-jarige aanvaller heeft in Doetinchem een contract voor twee seizoenen ondertekend. De bij PSV opgeleide aanvaller kwam in 2013 via FC Den Bosch terecht bij FC Eindhoven. In de lichtstad was hij ruim 25 keer trefzeker. Bij De Graafschap neemt hij de door het vertrek van Vincent Vermeij opengevallen plek in de selectie in.

"Na de transfer van Vincent Vermeij naar Heracles Almelo, waren we op zoek naar een aanvaller. Anthony past in het profiel dat de staf voor ogen heeft. Hij is snel, behendig, kan een bal vasthouden en weet te scoren. Wij zijn content dat hij zijn carrière bij ons wil voortzetten, gezien zijn leeftijd kan hij zich hier nog prima verder ontwikkelen", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede.

"Als De Graafschap komt, hoef je niet lang na te denken. De ambitie van de club en de totale ambiance in het stadion met die sfeer, maken dat ik ernaar uitkijk om hier te gaan voetballen", legt Anthony van den Hurk uit. Mogelijk maakt hij vrijdag al deel uit van de wedstrijdselectie, voor het duel tegen VVV Venlo. De Graafschap probeert de nieuwe aanwinst zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant