De markante Mauritiuskerk in Silvolde is beeldbepalend voor het dorp. Foto: PR
De markante Mauritiuskerk in Silvolde is beeldbepalend voor het dorp. Foto: PR

Geschiedenis schrijven door behoud van Mauritiuskerk

Algemeen

SILVOLDE - Gaat Silvolde geschiedenis schrijven? "Het is bijna zover", zo hoopt Jan Olthof van de stuurgroep, die zich inzet voor een nieuwe invulling en daarmee het behoud van het markante kerkgebouw aan de Markt in Silvolde.

'Aan het plan voor behoud Mauritiuskerk kunnen we in Silvolde nu samen invulling geven. Doen wij niks dan sluit het kerkgebouw per 1 januari 2018. Maar zover willen wij het niet laten komen', aldus de Stuurgroep in een persbericht. Op 1 oktober vindt een huis aan huis ledenwerfactie plaats met medewerking van de Stichting Jeugdcarnaval, De Foekepot en De Metworst. Een breed gedragen Silvoldse actie mede ondersteund door de plaatselijke huis aan huis bladen.
Het doel van de actie is om op woensdag 28 september samen met de huis-aan-huisbladen bij alle inwoners van Silvolde een actie-enveloppe in de bus te laten vallen, met alle informatie tot behoud van het gebouw en een leden-inschrijfformulier voor de Coöperatie u.a. Mauritius. De afkorting u.a. staat voor uitgesloten aansprakelijkheid. Als lid is men niet verantwoordelijk voor de continuïteit of exploitatie van het gebouw. Het doel van deze actie is om minimaal 500 betalende leden te kunnen verwelkomen met een minimale jaarcontributie van 25 euro. Daarvoor krijgt men een stem in de coöperatie u.a. Hoe meer ledencertificaten iemand koopt hoe meer stemrecht die krijgt. Leden hebben daarnaast recht op korting bij 'eigen' evenementen in het gebouw. "En natuurlijk hopen wij dat de coöperatie veel meer leden mag inschrijven.Hierdoor kan het gebouw worden ingezet voor gebruik op sociaal en cultureel terrein. Maar ook op het gebied van spiritualiteit, religie en kunst. Multifunctionaliteit van het gebouw staat voorop. Het gebouw is voor ons allemaal maar ook van ons allemaal. 'Vitaal Silvolde' gedragen door enthousiaste en gewaardeerde vrijwilligers; daar gaan wij voor."


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant