Een impressie. Foto: PR
Een impressie. Foto: PR

Kruispunt Munstermanstraat/Keppelbroeksdijk wordt rotonde

Algemeen

Ingreep op gevaarlijk kruispunt

TERBORG - Op de kruising N818/Munstermanstraat-Keppelbroeksdijk in Terborg zijn in het verleden verschillende ongevallen geweest. Diverse aanpassingen hebben tot nu toe niet geleid tot voldoende verbetering van de verkeersveiligheid. Een rotonde is de beste en meest duurzame oplossing.

Om ruimte te maken voor de rotonde is het noodzakelijk enkele bomen te kappen. Ook voor de nieuwe aansluiting van de parallelweg op de Keppelbroeksdijk moet een aantal bomen wijken. De provincie plant nieuwe bomen aan de noordkant van de rotonde, op het gebied tussen de hoofdrijbaan en de parallelweg.

Grond
Aan de noordzijde moeten de parallelweg en de watergang worden verlegd. Hiervoor heeft de provincie grond nodig. Aan de zuidzijde is grond nodig voor het aanleggen van vrijliggende fietspaden rondom de rotonde. Met de grondeigenaren worden inmiddels gesprekken gevoerd.

Voorbereiding
In september worden de benodigde vergunningen bij de gemeente Oude IJsselstreek (omgevingsvergunning) en het waterschap (watervergunning) aangevraagd. Er is een verkeersbesluit in voorbereiding en er worden gesprekken gevoerd met grondeigenaren. De aanleg van de rotonde gaat naar verwachting in maart 2017 van start. Deze planning is afhankelijk van de voortgang van de grondaankopen en de planologische procedures.


www.gelderland.nl/N818

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant