Het prinsentreffen van 2015 was een succes. Foto: PR
Het prinsentreffen van 2015 was een succes. Foto: PR

Prinsentreffen Iseldonk nu ook met jeugd

Algemeen

ULFT - Na het succes van de afgelopen twee edities van het Prinsentreffen Oude IJsselstreek in 2014 en 2015, sluiten ook dit jaar alle carnavalsprinsen en -prinsessen uit Oude IJsselstreek het carnavalsseizoen 2015-2016 gezamenlijk formeel af. Nieuw dit jaar is dat ook alle jeugdprinsen en –prinsessen met hofhouding zijn uitgenodigd.

Op vrijdag 23 september wordt hiervoor door Stichting Iseldonk, het overkoepelende orgaan van het Ulftse carnaval, voor de derde maal het Oude IJsselstreek Prinsentreffen gehouden. Deze avond is vooral bedoeld om de diverse carnavalsverenigingen van de Gemeente Oude IJsselstreek met elkaar in contact te brengen. Stichting Iseldonk heeft hiervan een jaarlijkse traditie gemaakt.

Het Prinsentreffen is een afsluiting van het oude carnavalsjaar en na de zomerperiode weer de eerste officiële start van de carnavalsactitiviteiten. Voor de meeste verenigingen zijn namelijk de voorbereidingen voor de elfde van de elfde-viering reeds begonnen; de start van het komende nieuwe carnavalsseizoen 2016-2017.

Op deze speciale avond wil Stichting Iseldonk met alle verenigingen binnen de gemeentegrens graag terugblikken op het afgelopen carnavalsjaar en vooruitkijken op 2017 en de jaren daarna. Stichting Iseldonk wil alle carnavalsverenigingen binnen Oude IJsselstreek graag de gelegenheid geven om ervaringen te delen en informatie uit te wisselen. Het doel hiervan is om elke vereniging weer nieuwe energie te geven om zo het carnaval in ieders dorp te behouden of naar een hoger niveau te tillen, zonder daarbij de eigen identiteit te verliezen. 
Het Prinsentreffen start om 11 over half 8 (19.41 uur), zoals gebruikelijk binnen het carnaval. Op het St. Hubertusplein in Ulft (Deurvorststraat 45, achter het klooster), wordt voor deze avond een speciale feesttent ingericht.

De (jeugd)prinsen en (jeugd)prinsessen van de diverse carnavalsverenigingen stellen zich aan het publiek voor. Er zijn diverse dans-optredens van de Iseldonkse dansgarde en er is een gastoptreden van een dansgroep uit de regio. Een Zillewoldse buutreedner spreekt het publiek toe op zijn geheel eigen wijze. Het Ulftse Dweilorkest Over de Rooie levert een muzikale bijdrage en een enthousiaste dj sluit de avond feestelijk af. Als hoogtepunt van deze avond wordt er een gezamenlijke prinsenfoto 2016 gemaakt. Het feest wordt omstreeks 00.30 uur beëindigd.

Op deze avond staan de carnavalsverenigingen centraal, maar iedereen is van harte welkom om op dit Prinsentreffen kennis te maken met de carnavalsverenigingen uit de gemeente Oude IJsselstreek.

Voor meer informatie over Stichting Iseldonk: www.iseldonk.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant