Op eigen niveau sporten; bijvoorbeeld werken aan de rompstabiliteit. Foto: PR
Op eigen niveau sporten; bijvoorbeeld werken aan de rompstabiliteit. Foto: PR

Bewegen en sporten op aangepast niveau is weer begonnen

Algemeen

REGIO - Begin september is de vereniging voor aangepast sporten V.A.S. De IJsselstreek weer begonnen met het wekelijkse sport- en spelprogramma. Een goede reden om nu aan te sluiten en ook in beweging te komen.

Maar ...wat is dat eigenlijk aangepast sporten? Aangepast sporten betekent rekening houden met de mogelijkheden en beperkingen van de deelnemers. Het is daardoor geschikt voor iedereen die iets niet (meer) zo goed kan.
De oefeningen zijn geschikt voor mensen met overgewicht, spier- of gewrichtsproblemen, (sport)blessures of een andere aandoening van het bewegingsapparaat, hart-, vaat- en long patiënten en/of ouderen.
De activiteiten zijn zwemmen, gymnastiek, badminton (zittend, staand of in een rolstoel), volleybal, lijnbal of stuitbal, fitness. Voor dansliefhebbers is zelfs rolstoeldansen mogelijk en handbikers gaan in de zomer in de buitenlucht op pad.
Naast de sportieve activiteiten spelen ook de sociale aspecten een grote rol binnen de vereniging. Bewegen is goed maar het moet ook gezellig zijn. VAS De IJsselstreek biedt deze mogelijkheden wekelijks aan op veertien (!) plaatsen in Oude IJsselstreek, Montferland en de Liemers.

Uitgebreide informatie over tijden, plaatsen et cetera vindt men op www.vasdeijsselstreek.nl. Ook is daar een aantal korte filmpjes te zien zodat men een indruk krijgt wat er zoal gebeurt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant