Kinderen komen in contact met alle instrumenten van de harmonie. Foto: PR
Kinderen komen in contact met alle instrumenten van de harmonie. Foto: PR

Beproefde muziekcursus weer van start bij Harmonie Ulft

Algemeen

ULFT - Harmonie Ulft start begin oktober weer de cursus Muziek maak je Zelf! vol met leuke muzieklessen voor kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool.

Deze cursus biedt meer dan alleen noten leren lezen en blokfluit spelen. De kinderen maken kennis met alle instrumenten van een harmonieorkest. Ook oefenen zij met zingen en leren alle verschillende aspecten van de harmonie. Wat centraal staat tijdens de cursus is het plezier hebben in muziek maken.

De cursus wordt gegeven door Hans Roerdinkholder. Hij is muziekdocent en heeft veel ervaring met het geven van muzieklessen aan groepen kinderen. Ook speelt hij de bas bij Harmonie Ulft in het A-orkest. De lessen zijn op dinsdagavond in de DRU Cultuurfabriek van 18.15 tot 19.00 uur. Na twintig lessen wordt de cursus afgesloten met een groots ABC+ concert, waaraan alle orkesten van Harmonie Ulft deelnemen. Daarna krijgen de kinderen onder toeziend oog van het publiek een diploma.
Wanneer de leerlingen besluiten om door te gaan met muziek maken dan kunnen zij na deze cursus een instrument kiezen. De kinderen komen dan als beginnend muzikant in het C-orkest van Harmonie Ulft. De gehele cursus kost 80 euro, inclusief een blokfluit, een muziekmapje, een diploma en heel veel plezier. Aanmelden zo spoedig mogelijk via mmjz@harmonieulft.nl of via de folder die de kinderen op school mee krijgen na de proefles die gegeven is door Harmonie Ulft. Meer informatie www.harmonieulft.nl en in de stand van Harmonie Ulft tijdens de Open huisdag op het DRU-industriepark in de DRU-cultuurfabriek op zondag, 2 oktober.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant