Lucas Jussen speelt in Amphion. Foto: PR
Lucas Jussen speelt in Amphion. Foto: PR

Jussen speelt Beethoven

Algemeen

DOETINCHEM - Twee virtuozen op één avond: Lucas Jussen en Ludwig van Beethoven. Te horen in Amphion op zaterdag 1 oktober in de Rabobank Zaal vanaf 20.00 uur. De entree bedraagt 39 euro.

De laatste gaf op 2 april 1800 in Wenen met een onorthodox beginakkoord voor het eerst zijn symfonisch visitekaartje af. 'Ongepast voor een grootschalig concert in een ruim operatheater', schreven de recensenten de volgende dag.

Pianotalent Lucas Jussen tapt uit een heel ander vaatje. Hij trad al eerder op met Het Gelders Orkest en wordt nationaal en internationaal geroemd om zijn zachte en kwetsbare manier van spelen. Na zijn studie bij Maria João Pires, Jan Wijn en Ton Hartsuiker bekwaamt hij zich verder bij de legendarische Menahem Pressler in Amerika. Hij wint in 2011 de Concertgebouw Young Talent Award en twee jaar later de Publieksprijs van de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern. Samen met zijn jongere broer Arthur heeft hij een exclusief platencontract bij het roemruchte label Deutsche Grammophon. Hun eerste cd - met werken van Beethoven – is bekroond met platina.

Vaste gastdirigent Christian Vásquez is dus in uitstekend gezelschap en opent het seizoen sprankelend met Beethovens Symfonie nr. 1 en 2, afgewisseld door zijn Eerste pianoconcert.

Programma: Beethoven Symfonie nr.1 in C, op. 21; Beethoven Pianoconcert nr.1 in C, op. 15; Beethoven Symfonie nr.2 in D, op. 36. Christian Vásquez is de dirigent, Lucas Jussen op piano.

Kaarten reserveren kan via www.amphion.nl, aan de kassa of telefonisch op 0314-376000.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant