Afbeelding

Prinsentreffen Iseldonk 2016 ‘loopt op rolletjes’

Algemeen

ULFT - Op vrijdag 23 september werd door Stichting Iseldonk, het overkoepelende orgaan van het Ulftse carnaval, voor de derde maal het Oude IJsselstreek Prinsentreffen gehouden in de feesttent op het Hubertusplein in Ulft. Alle carnavalsverenigingen binnen de gemeente Oude IJsselstreek waren voor deze speciale avond uitgenodigd en konden op informele wijze met elkaar in contact komen. Bijzonder dit jaar was dat ook alle jeugdprinsen en –prinsessen met hofhouding waren uitgenodigd. Door de jeugd al van jongs af aan te betrekken bij het carnaval hoopt Stichting Iseldonk ook op lange termijn het carnaval in ieders dorp binnen de gemeente te kunnen behouden.

Burgemeester Oude IJsselstreek Otwin van Dijk maakte van deze gelegenheid gebruik om kennis te maken met alle carnavalsleden binnen zijn gemeente. Van Dijk liet zich, ter vervanging van zijn bestuurlijke ambtsketen, met de onderscheidingen van de aanwezige carnavalsprinsen en –prinsessen bekleden. Na dit symbolische gebaar werd iedereen hartelijk en carnavalesk toegesproken. Met de nodige zelfspot bedankte burgemeester Van Dijk de aanwezigen door zijn speciaal voor deze avond geïntroduceerde carnavalsleus ‘het loopt hier op rolletjes’ uit te spreken.

Het maken van de jaarlijkse prinsenfoto was een tweede hoogtepunt van deze avond. Met de gebruikelijke hilariteit is het wederom gelukt alle carnavalsprinsen en -prinsessen op de foto te zetten. Tijdens dit Prinsentreffen werd medewerking verleend door de diverse carnavalsverenigingen uit de gemeente, waardoor deze avond een succes werd. Vanuit Silvolde kwam buutreedner Bremske mee voor een amusant ‘proatje’. Naast diverse optredens van de Iseldonkse dansgarde was er tevens een optreden van de dansgarde van carnavalsvereniging de Pol uit Ulft. Dweilorkest Over de Rooie leverde een muzikale bijdrage. De avond werd gezamenlijk afgesloten onder begeleiding van keyboard-zanger Jan Wensing.

Het Prinsentreffen is een afsluiting van het oude carnavalsjaar en na de zomerperiode weer de eerste officiële start van de carnavalsactitiviteiten. Voor de meeste verenigingen zijn namelijk de voorbereidingen voor de 11e van de 11e-viering reeds begonnen; de start van het komende nieuwe carnavalsseizoen 2016-2017.

Met deze avond werd voor Stichting Iseldonk formeel het carnavalsseizoen 2015-2016 afgesloten. Tijdens de 11e van de 11e-viering nemen de Iseldonkse Stadsprins Theo van de Pavert en jeugdprinses Allachâ Saarloos officieel afscheid van het publiek. Tevens worden dan de nieuwe carnavalsleuzen voor het seizoen 2016-2017 bekendgemaakt. Deze 11e van de 11e-viering vindt op zondag 6 november plaats vanaf 11 over 11 in de popzaal van de DRU-cultuurfabriek. Alle belangstellenden zijn daar welkom.

Voor meer informatie over Stichting Iseldonk www.iseldonk.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant