Tabletcursussen in bieb

Algemeen

AALTEN/DINXPERLO/GENDRINGEN - De Bibliotheek organiseert in samenwerking met iPad4senior en Kruiswerk Achterhoek vanaf november weer een basiscursus iPad en een opfriscursus iPad en Android-tablet.

De basiscursus iPad is bedoeld voor mensen die nog niet zo lang een tablet hebben of er nog weinig mee doen. In de cursus leert men de basisvaardigheden, zoals de functies van de toetsen, het instellen van Wi-Fi, surfen op het internet, apps downloaden, e-mailen, beeldbellen, foto's en video's maken en versturen. De basiscursus duurt zes weken met iedere week een bijeenkomst van twee uur. De kosten bedragen € 70,-. Voor leden van Kruiswerk of de Bibliotheekgeldt een korting van € 10,-. Deze cursus wordt gegeven in de Bibliotheek Gendringen op de donderdagen 3, 10, 17 en 24 november en 1 en 8 december, van 10.00 tot 12.00 uur.

Opfriscursus voor tablet
De opfriscursussen zijn geschikt als opvolger van de basiscursus en/of voor de gevorderde tabletgebruiker. In de opfriscursus worden delen van de basiscursus nog eens herhaald en worden er vier nieuwe onderwerpen aangeboden: Cloudfuncties, Social Media (Facebook), Veilig internetten en het gebruik van de tablet door mensen met beperkingen.
Een opfriscursus kost € 50,-; ook voor deze cursus geldt een korting van tien euro voor leden van Kruiswerk of de Bibliotheek. De opfriscursussen worden gehouden in de Bibliotheek Aalten op de maandagen 7, 14, 28 november en 5 december, van 9.00 tot 11.00 uur voor de iPad, van 11.00 tot 13.00 uur voor de Android-tablet.
Inschrijven voor alle cursussen is verplicht en mogelijk in de bibliotheek of via www.kruiswerk.nl/diensten/cursus-tablet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant