Afbeelding

AcroPaardtiek met Pippi

Algemeen

EMMERIK – Vijf jaar na de start van Manege Stal Frieswijk aan de Hielskat 5 in Emmerik (vijf autominuten van 's-Heerenberg), startte paardenliefhebster Sally Frieswijk op 1 juli haar praktijk Barranco-Coaching, op hetzelfde adres. Door de kwaliteiten van haar twee bedrijven samen te voegen komt zij nu met iets geheel nieuws: AcroPAARDtiek met Pippi, speciaal voor kinderen.

Deze unieke combinatie van omgaan met paarden, yogahoudingen en ontspanningsoefeningen, leert kinderen spelenderwijs hun grenzen kennen en hun ruimte innemen, waardoor hun zelfvertrouwen groeit en ze samen veel plezier beleven. In een ongedwongen sfeer, waarbij niets moet en alles mag, maken ze vooral een hoop lol samen.

Frieswijk legt uit: "Op de paarden oefenen zij allerlei yogahoudingen, zoals liggen, staan op twee benen of zelf één been bovenop het paard zijn rug. Dit zorgt zowel voor inspanning als ontspanning. Ook bouwen de kinderen in de rijbak gezamenlijk een heel parcours en gaan daar samen met de paarden doorheen. Hierbij moeten ze de leiding nemen over de paarden en soms ook grenzen aan hen stellen. Als coach help ik hen en leg uit hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Hierdoor groeit hun zelfvertrouwen enorm en leren ze goed samen te werken. Met heel veel lol beleven de kinderen een leuke en leerzame middag."

Voor de komende herfstvakantie staan een drietal workshops AcroPAARDtiek gepland. Op woensdagmiddag 12-10 en 19-10 van 15.00 tot 17.00 uur en op vrijdagochtend 21-10 van 10.00 tot 12.00 uur. De kosten bedragen 14,50 euro per kind en vooraf reserveren is belangrijk, want vol is vol. AcroPAARDtiek is ook als kinderfeestje te boeken op een datum in overleg. Het minimum aantal is acht kinderen.

Frieswijk tot besluit: "Bij paarden kun je gewoon jezelf zijn. Deze twee uurtjes samen met de paarden zijn voor alle kinderen leuk. Omdat het zo spelenderwijs gaat hebben ze zelf niet door hoeveel ze eigenlijk leren. Maar dat ze genieten staat buiten kijf. Ik zie hier alleen maar stralende gezichten."


www.barranco-coaching.nl

www.stalfrieswijk.nl

06 – 8320 2435

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant