John de Wolf bij aftrap van nieuw trainingsprogramma

Algemeen

SHIIT-training bij Physique in Terborg

TERBORG - Een nieuw trainingsprogramma dat zorgt voor een complete training binnen 20 minuten. Steeds meer mensen willen fit en gezond door het leven en gaan daarvoor naar een sportschool. Na een goed en fanatiek begin, blijkt dat veel sporters na drie maanden niet meer naar de sportschool gaan. Reden: tijdgebrek.

Sport- en gezondheidscentrum Physique komt daarom met een nieuw trainingsprogramma dat vooralsnog uniek is in Nederland: de SHIIT-training. Deze training bestaat uit een viertal onderdelen die in een programma van slechts 20 minuten worden afgewerkt. Ten opzichte van de reguliere trainingen scheelt dat bijna een uur aan trainingstijd per keer.
"We merkten dat onze leden vaak fanatiek en vol goede moed begonnen, maar na korte tijd toch afhaakten. Eigen onderzoek heeft uitgewezen dat in 90 procent van de gevallen tijdgebrek de reden daarvoor is. Trainingen van ruim een uur zijn dan te lang. Met de nieuwe SHIIT-training brengen we een training van slechts 20 minuten. Dat is ook de gemiddelde tijd die leden aan ons aangeven te willen inzetten," aldus Paul Rabelink, eigenaar van Sport- en gezondheidscentrum Physique.
De SHIIT-training wordt vanaf 21 oktober aangeboden aan de leden van Physique. Dat gebeurt met een speciale VIP-party op 21 oktober vanaf 19:00 uur. Tevens wordt dan ook gevierd dat Physique afgelopen jaar dertig jaar bestaat.

John De Wolf, voorheen topspeler van Feyenoord, is ambassadeur van ouderenwerkloosheid en van de SHIIT-training. Meer dan 200.000 50-plussers zijn langdurig werkloos. Dit komt mede door de vooroordelen die bij veel werkgevers leven over deze groep potentiële werknemers. Werkgevers denken dat oudere medewerkers te duur zijn en te veel extra vrije dagen mogen opeisen. Ook denken de meeste ondernemers dat ouderen minder fit en vaker ziek zijn. John de Wolf gaat helpen vooroordelen over ouderen op de werkvloer weg te nemen. Dit doet hij door middel van onder andere het SHIIT-programma. "Door dit programma worden werklozen fitter en actiever, ze zijn in de bloei van hun leven en zitten vol plannen en ideeën", aldus De Wolf bij de NOS. Hij helpt nu al werkloze ouderen in zijn geboortestad Schiedam. Door het grote succes van dit programma heeft John de Wolf de Tweede Kamer bezocht. Hier had hij een kennismakingsgesprek met Kamerleden die zich bezighouden met werkloosheid.
John de Wolf en Sport- en gezondheidscentrum Physique slaan met gemeente Doetinchem en Oude Ijsselstreek de handen ineen om dit project te vertalen naar de gemeentes. De werklozen uit de regio worden door middel van dit programma werk-fit gemaakt en hierdoor wordt de kans vergroot om weer aan de slag te kunnen bij een nieuwe werkgever.
Op zaterdag 22 oktober wordt het nieuwe trainingsprogramma geopend door John de Wolf. Het feestelijke programma start om 11.00 uur. Omstreeks 11.30 uur opent John de Wolf de nieuwe trainingen. Daarna is er een 'meet-and-greet' en zal De Wolf zijn boek signeren.
Zowel op zaterdag 22 oktober alsmede ook op zondag 23 oktober is er een open dag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant