De fabrieksverkoop van Enveloprint wordt weer in ere hersteld. Foto: PR
De fabrieksverkoop van Enveloprint wordt weer in ere hersteld. Foto: PR

Fabrieksverkoop bij Enveloprint

Algemeen

DINXPERLO - Na een jaar van afwezigheid is de fabrieksverkoop bij Enveloprint terug. Door capaciteitsgebrek in het voorgaande jaar kon deze verkoop helaas niet plaatsvinden. Nu is het draaiboek weer afgestoft en komt er een 17e editie van de fabrieksverkoop.

In 1997 begonnen Otto Heinen en Koos Nederlof de fabrieksverkoop met als doel oude voorraden weg te werken. Smits: "Goed voor ons dus, maar ook voor de consument, die voor hele lage prijzen een grote diversiteit aan gekleurd papier, enveloppen, kaarten en cadeauartikelen kan kopen. Bovendien helpt het personeel op vrijwillige basis zó enthousiast dat het ook nog eens een gezellig weekend is.''
Inmiddels zijn de verkoopdagen uitgegroeid tot een hele happening. "We krijgen dagelijks telefoontjes met vragen over de fabrieksverkoop. Massaal komen geïnteresseerden jaarlijks uit de hele regio, inclusief Duitsland, naar ons toe. We maken een splitsing in bedrijven, scholen en genodigden die op vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur welkom zijn. en vanaf 17.00 uur kan iedereen komen tot 20.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. We hebben de splitsing aangebracht omdat we de genodigden - die vaak een grote partij afnemen - persoonlijk van dienst kunnen zijn. Tijdens de vrije verkoop is het daar domweg te druk voor,'' legt Smits uit.

Vanaf 2000 werd de stichting Kalinga uitgenodigd om ook jaarlijks deel te nemen de fabrieksverkoop. Kalinga biedt structurele hulp aan Filippijnse straatkinderen. Janneke Heinen (de dochter van de Otto Heinen) is de drijvende kracht achter Kalinga. Op afstand helpt zij mee met projecten als opvanghuizen, scholen en klinieken. Op de fabrieksverkoop verkopen zij allerlei kleding en cadeauartikelen, in een aparte stand.
Het mes snijdt dus aan meerdere kanten: wij komen van de voorraad af, ons magazijn is weer opgeruimd, de consument koopt voordelig in, het is een gezellig weekend voor het personeel én de stichting Kalinga kan haar kas spekken.'' Alleen maar winnaars bij de fabrieksverkoop.

De fabrieksverkoop vindt plaats in warehouse 2 van Enveloprint, Meniststraat 9 in Dinxperlo.
De openingstijden zijn vrijdag 4 november van 17.00 tot 20.00 uur, zaterdag 5 november van 9.00 tot 13.00 uur. Voor meer informatie over de fabrieksverkoop: Gerard Smits, 0315-659655.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant