Bridgen bij de zeventigjarige bridgeclub Ruiten Troef. Foto: Henk van Raaij
Bridgen bij de zeventigjarige bridgeclub Ruiten Troef. Foto: Henk van Raaij

Ruiten Troef bestaat zeventig jaar

Algemeen

SILVOLDE - De Terborgs-Silvoldse bridgeclub Ruiten Troef vierde op zaterdag 22 oktober met een intern toernooi zijn 70-jarig jubileum. In het clubgebouw van schutterij Willem Tell vond de viering plaats in een feestelijk versierde zaal.

Wethouder Sportzaken van gemeente Oude IJsselstreek, Bert Kuster, opende de kaartdag. De wethouder benadrukte in zijn felicitatiespeech het belang van actief deelnemen aan alle soorten sport, met name voor senioren, en dat hiermee vereenzaming en zich buiten gesloten voelen in hoge mate kan worden tegengegaan.
Bridgespelen kan men namelijk tot op hoge leeftijd beoefenen. Naast het spelen in clubverband is huiskamerbridge een veel voorkomende bezigheid: vier spelers en er kan worden gekaart. In bijna alle grotere kerkdorpen van de gemeente zijn verder bridgeclubs waar men op avonden en middagen kan spelen.
Ruiten Troef is de oudste bridgeclub in deze regio. Opgericht direct na de Tweede Wereldoorlog door enkele Terborgse middenstanders. Destijds bestond door het oorlogsgeweld een groot gebrek aan vensterglas. De oprichters van de nieuwe bridgeclub wisten in het Westland een grote partij glas te kopen. Een zeer passende naam voor de kaartclub lag daarmee voor de hand: Ruiten Troef!
Om te kunnen spelen moet men een cursus volgen. Ruiten Troef beschikt over enkele leden die gratis lesprogramma's verzorgen. Geïnteresseerden kunnen informatie daarover inwinnen bij het secretariaat, Tine te Boekhorst, telefonisch te bereiken op 0315-683262. De lestijden worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. Na de cursus dienen de cursisten, als het enigszins mogelijk is, lid te worden van Ruiten Troef.
Veel bridgeclubs kampen met ledenverlies. Voor jongeren is het klaarblijkelijk moeilijk tijd vrij te maken voor dit boeiende kaartspel. "Heel zonde", vindt de voorzitter van Ruiten Troef. "Zoals de wethouder in zijn speech al benadrukte, moet het nut van lidmaatschap van aan sportverenigingen niet worden onderschat. Het financiële aspect kan geen drempel zijn: bridgen is een goedkope sportbeoefening.
De club speelt elke maandag in de recreatiezaal van De Schuylenburgh in Silvolde. Een uitstekend geoutilleerde gelegenheid." Geïnteresseerden worden uitgenodigd geheel vrijblijvend tijdens de speelavond een kijkje te komen nemen. Een telefoontje naar het secretariaat is hiervoor voldoende.
De website, www.nbbclubsites.nl/club/7016, geeft verder alle gewenste informatie.
Ruiten Troef is lid van de Nederlandse Bridgebond (NBB), waardoor ieder lid periodiek het nationale bridgeblad ontvangt. Door de goede sfeer in de club is er grote bereidheid onder de leden gezamenlijk de bestuurlijke en organisatorische te verzorgen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant