Het plan voor tien nieuwe windmolens gaat, in ieder geval voorlopig, niet door. Foto: Walter Hobelman
Het plan voor tien nieuwe windmolens gaat, in ieder geval voorlopig, niet door. Foto: Walter Hobelman

Raad van State vernietigt plannen windpark Netterden

Algemeen

NETTERDEN - "We zijn terug bij af. En dat is zuur", aldus wethouder Hengelveld van de gemeente Oude IJsselstreek. Het door de gemeente ingediende plan voor de bouw van tien windmolens aan de zuidoostkant van Netterden is door de Raad van State vernietigd omdat er geen zekerheid is dat de bouw van de molens niet nadelig is voor het natuurgebied Unterer Niederrhein, net over de grens bij Netterden.

Door Walter Hobelman

De stichting TegenWind uit Netterden en de Duitse Naturschutzverein Niederrhein hadden bij de Raad van State bezwaar ingediend tegen de uitspraak van de rechtbank in Arnhem uit maart van dit jaar. Door het gegrond verklaren van hun bezwaren is de gemeente Oude IJsselstreek nu weer terug bij af en moet de gemeente ook de proceskosten betalen die beide stichtingen hebben gemaakt om zich te verzetten tegen de bouw van de windmolens.
Vanwege deze uitspraak van de Raad van State moet de hele procedure voor de bouw van de molens opnieuw beginnen. "De hele procedure moet opnieuw. Het bestemmingsplan en het MER (Milieu Effect Rapport, red) worden opnieuw ter inzage gelegd. Hiermee wordt aan iedereen de mogelijkheid geboden om zienswijzen in te dienen, alvorens de gemeenteraad het bestemmingsplan en het MER zal vaststellen", aldus wethouder Hengeveld.
De verwachting is dat de hele procedure nog zeker anderhalf jaar in beslag gaat nemen. Tot die tijd wordt het dorp Netterden dus nog niet omringd door meer windmolens.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant