Als het meezit dan is de overlast eind deze maand voorbij. Foto: Walter Hobelman
Als het meezit dan is de overlast eind deze maand voorbij. Foto: Walter Hobelman

Centrumplan Ulft in afrondende fase

Algemeen

Overlast rond Debbeshoek bijna voorbij

ULFT - "Als alles mee blijft zitten is eind deze maand, begin volgende maand het centrumplan Ulft helemaal klaar", aldus wethouder Hengeveld. "Op dit moment worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd en als het weer mee blijft werken is de overlast binnenkort definitief voorbij."

Door Walter Hobelman

De wegwerkzaamheden en de wegafsluiting tussen de rotonde bij de Almende locatie De Wesenthorst en de kruising met de Kerkstraat/Kempermanstraat zorgen op dit moment voor hinder. Winkelcentrum De Blenk en de doorgaande weg van de Wesenthorst richting Oer zijn hierdoor lastig te bereiken zijn. "Dat is voor veel mensen best vervelend", erkent Hengeveld. "Maar uiteindelijk komt er iets goeds voor terug en zal de veiligheid verbeterd zijn. En daar kan iedereen dan weer jarenlang van profiteren."
Zebrapad op juiste plaats
Locatiemanager Jelle Hoogeveen van het woonzorgcentrum en verpleeghuis Debbeshoek vertelt desgevraagd blij te zijn met de voortgang. "Het is allemaal wel wat lastig op dit moment, maar daar ontkom je niet aan. Onze grootste zorg is op dit moment de vraag of het geplande zebrapad op de juiste plaats wordt aangebracht. Het is onze wens dat dat zebrapad meer richting ons woonzorgcentrum komt en niet meer zo dicht bij de kruising met de Kempermanstraat en de Kerkstraat. Daarbij hebben we ook het verzoek ingediend om te zorgen voor een verlaging van de stoepranden bij het zebrapad, zodat mensen met een rollator of rolstoel makkelijker de weg kunnen oversteken. Ik ga er van uit dat het allemaal dik voor elkaar komt", aldus Hoogeveen.

Als de werkzaamheden klaar zijn is het centrum van Ulft klaar voor de toekomst en komt er een eind aan een lange periode van hinder en overlast.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant