Xander Nijhof met de vele inzendingen. Foto: Pauline Redlich
Xander Nijhof met de vele inzendingen. Foto: Pauline Redlich

Winnaars sinterklaaspuzzel 's-Heerenberg bekend

Algemeen

's-HEERENBERG – 166 mensen leverden een oplossing van de sinterklaaspuzzel in. Zeven van hen kwamen op 28 november als winnaar uit de bus.

Door Pauline Redlich

Op 16 november stond in Montferland Nieuws een sinterklaaspuzzel waarvoor zeven prijzen beschikbaar gesteld zijn door 's-Heerenbergse ondernemers. Maar liefst 166 mensen uit 's-Heerenberg en omstreken namen de moeite om de oplossing in te leveren bij Kachelhöltje's Party Pret.

Xander Nijhof van Kachelhöltje's zegt dat tijdens de momenten dat zijn winkel gesloten was, diverse mensen de oplossing zelfs bij hem thuis door de brievenbus gooiden. "Zo graag willen ze winnen", lacht hij

Op maandagmiddag 28 november haalde Nijhof, onder het toeziend oog van Achterhoek Nieuws-medewerker Pauline Redlich, zeven winnaars uit de stapel inzendingen, hetgeen in een filmpje te zien is op Facebook.

Nadat alle woorden van de woordzoeker waren gevonden, bleef een aantal letters over die samen de zin vormden: Sinterklaas en pieten in Bergh! Het leesteken bleek een addertje onder het gras te zijn want maar liefst drie winnaars hadden het uitroepteken over het hoofd gezien. Daardoor ging de prijs aan hun neus voorbij en haalde Nijhof nieuwe winnaars uit de stapel.

Ben Kreeftenberg uit 's-Heerenberg won de cadeaubon ter waarde van 15 euro van Grandcafé De Snor, Riet Cremer uit 's-Heerenberg won de vis-gourmetschotel voor vijf personen ter waarde van 25 euro van Vishandel Wennekes, Hetty Schlief uit Didam won de lunch voor twee personen bij Cafetaria Litjes, Theo Hansen uit Beek won de twee vrijkaarten van het concert van Saint n Sinners op 3 december in Café Zalencentrum De Gracht, Mevrouw M. Vermaas uit Zeddam won het kerststuk ter waarde van 20 euro van Bloemsierkunst Semperflorens, Helga Messing uit 's-Heerenberg won de cadeaubon ter waarde van 25 euro van D&S Women-Menswear en mevrouw Ampting uit 's-Heerenberg won de cadeaubon ter waarde van 15 euro van Keurslager Klarenaar. De winnaars worden rechtstreeks op de hoogte gebracht door de betreffende ondernemers.

Op woensdag 30 november worden de acht prijswinnende kinderen bekendgemaakt die de kleurplaat (die op 23 november in Montferland Nieuws stond) hebben ingeleverd bij Restaurant Smouzen. Zij worden allemaal telefonisch op de hoogte gebracht.

Daarna dingen alle ingeleverde kleurplaten mee naar de hoofdprijs; 1 minuut gratis winkelen met zwarte piet. Deze winnaar wordt op vrijdag 2 december om 15.00 uur bekend gemaakt bij Jumbo 's-Heerenberg aan het Stadsplein 71.

Er valt zowel in de aanloop naar, als in de decembermaand zelf heel wat te winnen in 's-Heerenberg. Na de sinterklaaspuzzel voor volwassenen en de kleurplaat voor de kinderen, komen de 's-Heerenbergse ondernemers de komende twee weken met een letter-zoek-actie waarbij een hoofdprijs van 1 minuut winkelen bij Jumbo 's-Heerenberg te winnen valt. Kijk voor deelname op pagina 22 en 23 in Montferland Nieuws van deze week.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant