Kerstlichtjestocht Varsselder-Veldhunten

Algemeen

VARSSELDER-VELDHHUNTEN - Tijdens de Kerstlichtjestocht waant men zich even terug in de tijd dat het kindje Jezus werd geboren. Stel dat het 2016 jaar geleden allemaal in Varsselder-Veldhunten gebeurd was. Hoe had het eruit gezien? De wandeling vindt plaats op vrijdag 23 december. Men kan op eigen gelegenheid starten tussen 18.00 en 19.00 uur.

Tijdens een route van ongeveer één kilometer loopt men met een lichtje door het kerstverhaal en ontmoet zo Romeinse soldaten, de Wijzen uit het Oosten, Jozef en Maria en vele anderen uit het Bijbelse kerstverhaal. Ook de dieren van de dierenweide zijn met hun herder aanwezig die avond. De route wordt verlicht door vele kaarsjes, gemaakt door kinderen van de basisschool. De fragmenten uit het kerstverhaal komen de deelnemers vanzelf tegen. Aan het einde is er ter afsluiting in de kerk warme chocomelk en kan geluisterd worden naar kerstliederen. Daar staan bovendien dit jaar meerdere kerstgroepen uitgestald. Van heel vroeger tot nu, uit eigen plaats of van ver.

De Kerstlichtjestocht biedt de gelegenheid om de kerstdagen sfeervol te beginnen. De tocht is voor iedereen goed te doen, met name voor de kinderen, maar zeker ook hun ouders en grootouders, buren vrienden, iedereen is van harte welkom. Degenen die nog een mooie kerstgroep willen uitstallen kunnen contact opnemen met organisatoren Diane Kock, Karin Boland, Maria Dellemann of Nelleke Wissing.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant