De zwerfafvalbrigade komt in actie in Kilder. Foto: PR
De zwerfafvalbrigade komt in actie in Kilder. Foto: PR

Eerste Zwerfafvalbrigade start in Kilder

Algemeen

KILDER - Een enthousiaste groep bewoners van Kilder gaat op zaterdag 14 januari van start met het opruimen van zwerfafval in hun omgeving. Wethouder Walter Gerritsen doet om 10.00 uur 's ochtends de officiële aftrap bij het Kelrehuus aan de Zuiderstraat 12 in Kilder.

Er wordt opgeruimd tot ongeveer 12.00 uur. Daarmee is de eerste Zwerfafvalbrigade in Gelderland afgetrapt. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) ondersteunt in samenwerking met de gemeente Montferland de actieve bewoners van Levend Landschap Kilder door de oprichting van deze eerste Zwerfafvalbrigade. Mensen die de handen uit de mouwen willen steken, zijn van harte welkom. Vele handen maken licht werk! De Zwerfafvalbrigade Kilder is dé oplossing voor een schoner landschap. Het accent ligt hierbij op een positief en een gezamenlijk resultaat: het is leuk om samen met buurtgenoten zwerfvuil op te ruimen en het hoeft niet lang te duren. Iedereen kan initiatief nemen en meedoen wanneer het uitkomt. Zo wordt samen snel resultaat geboekt en wordt de eigen omgeving al gauw veel aantrekkelijker. Dat stimuleert anderen om ook aan de slag te gaan en zo ontstaat langzamerhand een zwaan-kleef-aan effect.

SLG zorgt er voor dat de Zwerfafvalbrigade Kilder ongehinderd aan de slag kan. Zo worden er hesjes, knijpers, ringen en vuilniszakken aangeschaft die door de Zwerfafvalbrigade zelf worden beheerd. Er worden afspraken gemaakt met de gemeente over het afhalen van de vuilniszakken en door een handige whatsapp groep hebben de vrijwilligers gemakkelijk contact met elkaar. In het kader van Levend Landschap Kilder versterken we het bestrijden van zwerfafval in Kilder, de gemeente Montferland is heel blij met dit initiatief. Als de Zwerfafvalbrigade Kilder een succes is, dan wil de gemeente ook in andere dorpen aan de slag. Met als beoogd resultaat dat Kilder en uiteindelijk het hele Achterhoekse landschap, schoner, mooier en aantrekkelijker wordt voor iedereen!


www.landschapsbeheergelderland.nl.

Een mooier landschap door de Zwerfafvalbrigade. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant