Gemeentehuis Oude IJsselstreek.
Gemeentehuis Oude IJsselstreek.

Meer handhavers op straat

Algemeen

GENDRINGEN - Het college van B&W in de gemeente Oude IJsselstreek heeft een nieuw handhavingsbeleidsplan opgesteld voor de komende jaren. Hierin zijn de spelregels vastgelegd waarmee iedereen in Oude IJsselstreek veilig moet kunnen wonen en werken. Belangrijkste onderdeel uit het plan is de inzet van extra handhavers.

Door Walter Hobelman

"Het lage aantal personen dat toezicht moet houden op naleving van bijvoorbeeld de drank- en horecawet en de bouw- en sloopregelgeving was één van de dingen die mij opviel bij het kennismaken met de gemeente", zegt burgemeester Otwin van Dijk. "We gaan echt geen extra strenge gemeente worden maar het moet allemaal wel leefbaar en veilig blijven. De gemeente Oude IJsselstreek staat bekend als gemeente waar het goed en prettig wonen en werken is en daar blijven we aan werken."
In het nieuwe handhavingsbeleidsplan wordt een aantal prioriteiten genoemd dat de komende tijd aandacht moet krijgen. Het milieu, de veiligheid, de gezondheid en conflictbemiddeling worden genoemd als speerpunten. Ook grote evenementen als Huntenpop mogen rekenen op meer toezicht en aandacht. "Er is minder prioriteit voor bijvoorbeeld buurtbarbecues, maar wel voor het naleven van de regels in de horeca en de bouw. We gaan strenger controleren maar zetten ook mee in op voorlichting en het opstellen van heldere en duidelijke regelgeving", licht de burgemeester toe.
Om de doelstellingen te realiseren wordt het aantal handhavers uitgebreid tot 5,5 arbeidsplaatsen.
De gemeente heeft een kort filmpje laten maken waarin op heldere wijze inzicht wordt geven op het nieuwe handhavingsbeleidsplan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant