Piet Sluiter wordt de Uutschieter van Iseldonk vanwege zijn vele verdiensten binnen de Ulftse gemeenschap. Foto: PR
Piet Sluiter wordt de Uutschieter van Iseldonk vanwege zijn vele verdiensten binnen de Ulftse gemeenschap. Foto: PR

Piet Sluiter Uutschieter Iseldonk 2017

Algemeen

ULFT - Piet Sluiter krijgt zaterdag 25 februari de eervolle onderscheiding 'Uutschieter 2017' uitgereikt door Stichting Iseldonk, het overkoepelend orgaan van het Ulftse carnaval. Deze bijzondere onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Ulftse gemeenschap.

Binnen het senatorenconvent (oud-stadsprinsen) van Stichting Iseldonk heeft een zorgvuldig en formeel overleg plaatsgevonden om te kunnen besluiten welke Ulftse inwoner dit jaar in aanmerking komt voor deze Iseldonkse ere-titel. Dit jaar gaat deze onderscheiding dus naar Piet Sluiter.
Sluiter, de Iseldonkse Uutschieter 2017, is geboren in Doetinchem, maar na enkele dagen mocht hij al naar Oer, waar hij tot aan de dag van vandaag gebleven is. Hij heeft de kleuterschool, de lagere school en het voortgezet onderwijs doorlopen om een vak te leren, Sluiter is een man met veel én breed uiteenlopende hobby's. Vanaf zijn negende is hij al lid van de fanfare KNA, waar hij begon te spelen op een piston (blaasinstrument) en later overging naar de saxofoon. Piet heeft samen met onder anderen Jan Mellee de jeugdopleiding van KNA verzorgd. Samen bezochten zij de lagere scholen om de jeugd enthousiast te maken voor de muziek.
Sluiter heeft daarnaast een bijzondere interesse in vogels. De vogeltrek in het voor- en najaar is een bezigheid waar hij veel van zijn vrije tijd aan besteedt. De gedragingen van de vogels van zuid naar noord en weer terug worden door hem nauwkeurig vastgelegd. Tevens coördineert hij het observeren van broedende weidevogels. Alles is vastgelegd in een heus vogel-archief.
In 1985 kreeg Piet de inspiratie om te gaan boetseren met klei bij kunstenaar Jozef Kemperman. Deze kunst heeft hij zich eigen weten te maken en Sluiter brengt dit al heel wat jaren over op zijn cursisten. Vele kunstwerken staan er al verspreid in de regio en daarbuiten, die van de hand van deze Ulftenaar komen. Velen kennen wel het bronzen beeld van Maria van Nassau bij Huize Ulft, de oorlogsmonumenten in Megchelen, het 'Boys-Keerltje', dat uitgereikt wordt wanneer men 50 jaar onafgebroken lid is van voetbalvereniging Ulftse Boys, en een schaatser, destijds gemaakt in opdracht van schaatscoach Leen Pfrommer.
Naast deze vele activiteiten maakt Piet Sluiter ook nog tijd vrij om zich als vrijwilliger in te zetten in de SSP-hal van de DRU-Cultuurfabriek.
Dit alles is een opsomming over het leven van de Iseldonkse Uutschieter 2017. Wie meer wil weten en horen en Piet Sluiter persoonlijk wil feliciteren is van harte welkom tijdens de uitreiking op zaterdagmiddag 25 februari vanaf 14.30 uur in de popzaal van de DRU-Cultuurfabriek.
Tijdens deze officiële middag is tevens de overhandiging van de stadssleutel aan Stadsprins Gerard den Eerste en jeugdprinses Floor den Eerste van Iseldonk. De stadssleutel wordt uitgereikt door Otwin van Dijk, burgemeester van Oude IJsselstreek. Deze officiële middag wordt er een gezellig carnavalesk programma aangeboden. De toegang is gratis.


www.iseldonk.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant