Jubilaressen bij viering zestig jaar Vrouwenvereniging Etten. Foto: PR
Jubilaressen bij viering zestig jaar Vrouwenvereniging Etten. Foto: PR

Vijf leden vrouwenclub lid vanaf begin

Algemeen

Ledenaantal weer in de lift bij zestigjarige vereniging

ETTEN - De Vrouwenvereniging Etten bestaat zestig jaar. Vrijdag kwamen de Ettense dames bijeen om dat gegeven te vieren, in Zaal Köster in hun dorp. Daar werd gezellig geborreld en samen genoten van een diner. Uiteraard was er ook aandacht voor de jubilaressen. De ereleden Doortje Pothof, Riek Alofs en Riek Siemes werden evenals Anny van de Heyde, die nog altijd actief lid is, gehuldigd voor zestig jaar trouw lidmaatschap.

Vanaf 16.00 uur was de vrouwenvereniging bijeen, inclusief de ere-leden. Alleen erelid Jo Raben moest ziek verstek laten gaan. Normaal gesproken zijn de ereleden niet meer aanwezig op de maandelijkse bijeenkomsten -van oktober tot mei- van Vrouwenvereniging Etten. Wel krijgen zij met kerst altijd een presentje. De leden komen bij elkaar op de maandelijkse verenigingsavonden voor onder meer voorlichtingsbijeenkomst, om te bloemschikken of te luisteren naar een spreker. Ook is er de jaarlijkse kerstviering en een bingo. Deze bijeenkomsten waren aanvankelijk bij Vink, maar na de grote brand die dit etablissement in de as legde, verhuisde de vrouwenvereniging naar Zaal Köster, waar ze nu al vele jaren naar volle tevredenheid bij elkaar komen.

Eens per jaar houdt de vereniging een uitje. Tegenwoordig bestaat die voor de dames uit een fietstocht in de regio, die wordt afgesloten met een gezellig etentje. De vrouwenvereniging, die in de hoogtijdagen zeventig leden telde, bestaat nog altijd. Er is ook nog volop toekomstperspectief, nu het ledental weer is gestegen naar veertig. Want enkele jaren geleden leek het einde te naderen, toen dat aantal daalde naar dertig.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant