De prachtigste eieren zijn te zien op Reurei. Foto: PR
De prachtigste eieren zijn te zien op Reurei. Foto: PR

Eieren- en kunstmarkt Reurei in Beek

Algemeen

BEEK - De Paaseierenmarkt Reurei wordt voor de tweede keer gehouden op zaterdag 4 en zondag 5 maart in Hcr 't Heuveltje, St Jansgildestraat 27, Beek (gem. Montferland).

Kunstenaars uit heel Nederland, Duitsland en België laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om van een simpel ei een waar kunstwerk te maken. Honderden eieren gekleurd, beschilderd en versierd met acryl-, aquarel- of olieverf, bewerkt met natuurlijke materialen of gedecoreerd met zelfhardende klei, en geen enkel ei hetzelfde. Niet alleen kan worden genoten van de fraaie handenarbeid, maar natuurlijk kan men ook de trotse eigenaar worden van zo'n prachtig versierd ei. De enorme variatie aan technieken die door de deelnemers gebruikt worden maakt het bezoeken van deze markt de moeite waard.

Naast deze kunst op kleine schaal is er ook ruimte voor beeldende kunst, schilderijen, werken van brons, tin of zilver, sculpturen, tassen, zijde en vele andere. Voor de kleine kunstenaars is er de mogelijkheid om zelf gratis een ei te versieren.

De markt is beide dagen geopend voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is drie euro; kinderen tot 12 jaar gratis.


www.reurei.nl

www.facebook.com/reurei

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant