Het gemeentehuis in Gendringen.
Het gemeentehuis in Gendringen.

Ontwerpbestemmingsplan buitengebied ter inzage

Algemeen

GENDRINGEN - Van donderdag 23 februari tot en met woensdag 5 april ligt het ontwerpbestemmingsplan buitengebied van Oude IJsselstreek ter inzage, samen met het bijbehorende milieueffectrapport. In dit ontwerpplan staat hoe de grond in het buitengebied mag worden bebouwd en gebruikt. Ook beschrijft dit plan hoe de gemeente omgaat met algemene thema's, zoals natuur, landschap, landbouw, bedrijven, wonen, archeologie en cultuurhistorie.

Van 23 februari tot en met 5 april mag iedereen op het plan reageren door een zienswijze in te dienen. Vervolgens beoordeelt de gemeenteraad of en op welke onderdelen het bestemmingsplan en/of het milieueffectrapport nog moeten worden aangepast. Naar verwachting behandelt de gemeenteraad het bestemmingsplan buitengebied in haar raadsvergadering van juni.

In het plan is het nieuwe beleid van de gemeente en hogere overheden vertaald in de regels die voor de verschillende bestemmingen in het buitengebied gaan gelden. Afgelopen najaar hebben veel mensen gereageerd op het voorontwerp van het bestemmingsplan. Waar mogelijk zijn die reacties verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan.

Meer informatie is te vinden op www.buitengebiedoudeijsselstreek.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant