Informatiebijeenkomsten 'Hulp bij belastingaangifte' in de bibliotheek

Algemeen

REGIO - De komende weken vinden drie voorlichtingsbijeenkomsten plaats over ondersteuning en hulp bij het doen van belastingaangifte. De Ouderenbonden, Kruiswerk Achterhoek, Sensire Sociale Raadslieden, Helpgewoon en de Bibliotheek presenteren hun aanbod op dit gebied.

De Belastingdienst heeft aangekondigd dat de bekende blauwe envelop gaat verdwijnen. Dat gebeurt niet van vandaag op morgen, maar op den duur zal iedereen de toeslagaanvragen en belastingaangiftes digitaal moeten indienen. De Ouderenbonden, Kruiswerk Achterhoek, Sensire Sociale Raadslieden, Helpgewoon Oude IJsselstreek, CNV en FNV en De Bibliotheek Achterhoekse Poort willen u daarbij helpen.Op drie voorlichtingsbijeenkomsten ontvangt u informatie over hun hulp en ondersteuning bij het doen van belastingaangifte.
Dat varieert van het daadwerkelijk aangifte doen voor iemand, tot hulp en ondersteuning bij het zelfstandig invullen van een belastingaangifte. Maar ook tot het bieden van de mogelijkheid om een cursus digitale vaardigheden te volgen.
Met enkele beeldpresentaties en een filmpje wordt u geïnformeerd over het hulpaanbod.
Er ligt schriftelijke informatie klaar met het lokale aanbod, de kosten hiervan en de aanmeldmogelijkheden. De informatiebijeenkomsten worden gehouden in de Bibliotheek Terborg op dinsdag 28 februari, de Bibliotheek Ulft op vrijdag 3 maart en in de Bibliotheek Aalten op dinsdag 7 maart, tijd 10.00 – 11.00 uur.
De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk, aanmelding is fijn maar niet verplicht. Men kan daarvoor bellen naar 088 - 0062929 of mailen naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant