Ouderen blijken enthousiast over het schilderen. Foto: PR
Ouderen blijken enthousiast over het schilderen. Foto: PR

'Kijk mij nou!': ouderen uit Silvolde en Terborg maken zelfportretten

Algemeen

DOETINCHEM - Een zelfportret maken in drie bijeenkomsten, dat is de kern van 'Kijk Mij Nou!', een project van Lang Leve Kunst en Naoberschap. Inmiddels hebben al vele enthousiaste ouderen op verschillende locaties in de regio deelgenomen. Vanaf 7 maart is dat ook mogelijk in Silvolde. In samenwerking met de KBO Silvolde/Terborg wordt 'Kijk mij nou' aangeboden in het gebouw van Willem Tell.

Kunstenaar Lennart Brinkhuis ontwikkelde het idee en begeleidt de deelnemers tijdens de workshops. En íedereen kan het, want ook mensen die nog nooit eerder schilderden maakten de prachtigste zelfportretten.

De eerste bijeenkomst op dinsdag 7 maart begint om 13.30 uur en duurt ongeveer een uur. Lennart legt dan uit wat de bedoeling is, welke materialen er worden gebruikt en hoe je bijvoorbeeld kleuren mengt. Ook maakt hij tijdens deze bijeenkomst foto's van de deelnemers.
Twee weken later, op dinsdag 21 maart vindt de eerste 'schilderbijeenkomst' plaats. In de tussenliggende tijd heeft Lennart de foto's in grote contourlijnen op doek gezet waar de deelnemers nu mee aan de gang kunnen. Deze bijeenkomst duurt 1,5 à 2 uur en start om 13.30 uur.
Een week later (dinsdag 28 maart, 13.30 uur) komt de groep wederom bij elkaar, nu om het zelfportret af te ronden. Deze bijeenkomst duurt ook 1,5 à 2 uur.

Opgeven kan via de KBO Silvolde/Terborg: telefonisch bij Willy Wiendels (0315-324804 of 06-38490682). Per e-mail: willywiendels01@hetnet.nl. Aanmelden kan tot en met vrijdag 3 maart en deelname is gratis.
Partners van het Achterhoekse programma Lang Leve Kunst en Naoberschap zijn Markenheem, Sensire, De Gouden Leeuw, Azora, Attent, het Slingeland Ziekenhuis, Kruiswerk Achterhoek, Sité, het Cultuur- & Erfgoedpact Achterhoek en de Gruitpoort. De Gruitpoort is initiatiefnemer en voert het programma uit.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant