De winnaar van de ABC is bekend. Rechts illusionist Peter Eggink. Foto: Henk Klein Holte
De winnaar van de ABC is bekend. Rechts illusionist Peter Eggink. Foto: Henk Klein Holte

Autobedrijf Harold Arendsen winnaar ABC

Algemeen

Spannende strijd Achterhoek Business Challenge

DOETINCHEM - De finale van de Achterhoek Business Challenge is gewonnen door het team van Autobedrijf Harold Arendsen uit 's-Heerenberg. In de eindstrijd dolf het team van Kramp het onderspit. Goochelaar/illusionist Peter Eggink uit Doetinchem, die als ontwerper van goocheltrucs en illusies de prestigieuze Merlin Award won, deed de prijsuitreiking. Eggink goochelde met de hulp van de leden van het winnende team, glazen champagne tevoorschijn.

Het was de laatste van een serie quizavonden in de Gruitpoort in Doetinchem. Op de eindstrijd om de eerste en tweede plek na, waren alle duels in de finaleronde tot de laatste seconden spannend. Het in de voorronden toonaangevend team van Nathan, leek ook in de halve finale op een plek in de grote finale af te stevenen. Maar het determineren van vogelsoorten en een vraag over de Noorse koning Harald in de slotseconden deed de favoriet struikelen. Het team van Kramp kon zich gaan opmaken voor de strijd om de hoogste eer.

In de andere halve finale trof het team van Harold Arendsen RPM Bouw. Ook hier bleef het spannend tot in de laatste van de 25 minuten speeltijd. Marcel Giezenaar van RPM leek zijn ploeg naar de grote finale te loodsen, maar het was toch Harold Arendsen dat met miniem verschil in punten aan het langste eind trok.

Na de pauze troffen Nathan en RPM elkaar in de kleine finale. In de slotseconden was het opnieuw Giezenaar die met de juiste antwoorden kwam en met zijn snelle antwoord van de vertaling vanuit het Frans van boulanger zorgen hij de het behalen van de derde plaats 'voor de bakker kwam'.
De spanning was voor de finale van de gezichten van de deelnemers af te lezen. Maar door het uitlopen van de uiteindelijke winnaar was de quiz ruim voor het einde van de spanning ontdaan. Peter Eggink verscheen ten tonele en goochelde zeer onderhoudend de prijsuitreiking aan elkaar, met zijn van humor doorspekte stand-up-act.

Het was de eerste editie van de kennisquiz (mede-georganiseerd door Fongers en Fongers Werving en Selectie) die - veelal jonge - talenten (academisch en HBO), bij elkaar brengt in een interessant netwerk via een competitie om 'het slimste bedrijf van de Achterhoek'. Gezien het enthousiasme onder de deelnemers krijgt het evenement eind dit jaar een vervolg.

Het determineren van insecten bleek geen 'feest der herkenning'. Foto: Henk Klein Holte

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant