Het winnende team met Lisa Markaj, Romy Ebbink, Luuk Jansen en Berend van Schaik. Foto: Henk van Raaij
Het winnende team met Lisa Markaj, Romy Ebbink, Luuk Jansen en Berend van Schaik. Foto: Henk van Raaij

Achterhoekse Denktank groot succes

Algemeen

ULFT - Meer dan zestig ambitieuze jongeren hebben vrijdagmiddag 17 maart gewerkt aan vijf vraagstukken van organisaties uit de Achterhoek. In diverse rondes zijn vragen en ideeën losgelaten op de vraagstukken. Aan de hand van de eerste oplossingsrichtingen werden de jongeren opgedeeld om de ideeën verder uit te werken in een concept en deze te pitchen. Het winnende team ging naar huis met een prijs van 500 euro.

"De jongeren hebben bij de Achterhoekse Denktank niet alleen een interessante middag, maar ook kunnen zij in de praktijk aan organisaties laten zien wat zij in huis hebben", aldus Adelin Lankveld, organisator van de Achterhoekse Denktank. Grote bedrijven als Kaak Group, Van Raam en Beele Engineering leverden een vraagstuk aan, maar ook het Achterhoekse Bureau voor Toerisme en gemeente Doetinchem.

Bij de eerste editie, vorig jaar, is één van de vraagstukken daadwerkelijk uitgevoerd met behulp van een van de oplossingen van de Achterhoekse Denktank. Dit vraagstuk werd ingebracht door het ICER, tevens de locatie van het evenement. Hun vraagstuk luidde hoe zij het ICER aantrekkelijker konden maken om meer jongeren aan de locatie te verbinden. Naar aanleiding van één van de ideeën heeft het ICER een Virtual Reality escaperoom geplaatst.

Innovatiefestival
De Achterhoekse Denktank is één van de evenementen die georganiseerd worden tijdens het Innovatiefestival. De Achterhoek is een enorm innovatieve regio en daar mogen we trots op zijn. Op initiatief van onder andere het Graafschap College vindt het Innovatiefestival plaats. Het ICER op het DRU Industriepark is één van de locaties waar de evenementen plaatsvinden. Gedurende deze dagen komen vertegenwoordigers van het onderwijs, jonge en gevestigde ondernemers, het Achterhoekse bedrijfsleven en instellingen samen voor grootse bijeenkomsten rondom innovatie.

Het winnende team op het vraagstuk van Beele Engineering uit Aalten, bestond uit Lisa Markaj, Romy Ebbink, Luuk Jansen en Berend van Schaik. Zij hielden zich bezig met het vraagstuk: 'Hoe kunnen vluchtsituaties in gebouwen/locaties worden geoptimaliseerd met dit innovatieve product waarbij energiebesparing een onlosmakelijk deel van de oplossing dient te zijn.'

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant