De kampioenen Tiny Jansen (A.H.I.K.) en Gerard Wiendels (Alle Negen). Foto: PR

Twee nieuwe kampioenen bij Terborgse kegelclubs

Algemeen

TERBORG - De vijf Terborgse kegelclubs, waaronder de twee damesclubs AHIK en de Voltreffer en de drie herenclubs, Alle Negen, SOS, en ´t Wapen streden om de hoogste eer van Terborg.

Deze vijf kegelclubs zijn verbonden onder de Stichting Terborgse Kegelclubs, die ook het jaarlijkse kampioenschap organiseert. Dit kampioenschap vond plaats van dinsdag 14 maart tot en met vrijdag 17 maart in De Rooie Uil (Hotel De Roode Leeuw).
Op de vrijdag, de slotavond, werd door vijf dames en vijftien heren gestreden om het algehele Terborgse kampioenschap. Het was als altijd een zéér spannende finale, waarbij weer eens de laatste worp beslissend was. Bij de dames werd Tiny Jansen na tweemaal vijftien ballen gegooid te hebben kampioen met 206 hout. Als tweede eindigde Loes Klerk met 202 hout en derde was Ina Greven met 198 hout. Zij zijn allen lid van AHIK.
Bij de heren werd Gerard Wiendels kampioen met 243 hout. Joop Coerman werd met 241 hout tweede. Beiden zijn lid van kegelclub Alle Negen. De derde plek was voor Ronald Mijnen met 231 hout. Hij is lid van SOS.
Na de prijsuitreiking werd het zeer geslaagde toernooi onder het genot van een drankje afgesloten.