Sravana blij verrast met prachtige gift PKN Kerk 's-Heerenberg-Zeddam

Algemeen

DOETINCHEM - Afgelopen week ontving het Hospice Sravana, Groot Hagen 2 in Doetinchem, een prachtige ondersteuning van de diaconie van de PKN Kerk 's-Heerenberg-Zeddam. "Enorm verrast waren we toen de heer Bert Veld, voorzitter van deze kerkenraad, ons enige tijd geleden vroeg of er voor het Hospice nog bouwtechnische wensen zijn", aldus Pieter Jan Eshuis, voorzitter van de Stichting Sravana. "En ondanks dat we vorige jaar een mooie verbouwing hebben afgerond, zijn er op dat gebied best nog een aantal wensen overgebleven."

Eshuis geeft aan dat Sravana, om de energierekening te beperken, graag zonnepanelen wil aanschaffen. Tevens is de verwarmingsketel aan vervanging toe en hebben de bedden van de vijf gastenkamers hun beste tijd gehad. "Maar wat er naast de bouw- en installatietechnische wensen voor ons ook heel belangrijk is, is de scholing van onze vrijwilligers", meldt Eshuis. "Zij zijn als het ware onze menselijke bouwstenen. Zonder goed geschoolde vrijwilligers kan Sravana niet functioneren."
Afgelopen week liet de kerkenraad van de PKN Kerk 's-Heerenberg-Zeddam weten alle besproken wensen van Sravana te honoreren. "Dit is echt geweldig. Wij zijn enorm blij. Door deze bouwtechnische- en installatietechnische verbeteringen wordt onze exploitatie de komende jaren zeer gunstig beïnvloed. Onze dank is groot. Heel groot."
Volgens Eshuis bevestigt deze prachtige gift het belang van een Hospice voor de samenleving. "Dankzij allen die met ons (financieel) de schouders onder Sravana willen zetten, kunnen we een goede en vertrouwde plek bieden waar op een waardige manier afscheid kan worden genomen van het leven. Ieder jaar zien we het aantal aanvragen toenemen en de verwachting is dat in onze veranderende samenleving dat alleen maar verder zal toenemen. Een organisatie als Sravana, met een Hospice en met ondersteuning bij de mensen thuis, kan en mag niet ontbreken in een samenleving waarin we betrokken zijn bij elkaar."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant