Het eerste diploma is binnen voor deze jonge muzikanten. Foto: PR
Het eerste diploma is binnen voor deze jonge muzikanten. Foto: PR

Deze jongens verdienen een aai over hun bol

Algemeen

SILVOLDE - Supertrots zijn ze; Jop, Ivan en Jasper. Alle drie als leerling actief bij muziekvereniging Excelsior in Silvolde.

En alle drie zijn ze geslaagd voor hun A-diploma. De jeugd heeft de toekomst en daarom wordt er bij Excelsior ingezet op het aantrekken van nieuwe muzikanten. Samen met de muziekschool Oost Gelderland krijgen leerlingen (dat kunnen ook volwassenen of 'herintreders' zijn) alle gelegenheid om zich te bekwamen in het bespelen van een instrument. Op die manier wordt de basis gelegd voor een toekomst waarin muziekverenigingen het lokale dorpsleven vitaal en leefbaar houden.

Dat een muziekopleiding niet gratis verzorgd kan worden is logisch. Muziekvereniging Excelsior investeert in de opleiding en zorgt daarnaast voor een instrument voor de leerlingen. De ouders betalen zelf een deel van de kosten voor de opleiding en subsidie van de gemeente was tot nu toe ook een onderdeel van het hele financiële plaatje.
Met de nieuwe subsidieregeling wordt het echter voor Excelsior (en ook voor veel andere verenigingen in de gemeente) nu echter een grote uitdaging om de muziekopleiding op een kwalitatief goed en verantwoord niveau te houden. En het zou toch enorm jammer zijn als Jop, Ivan en Jasper niet verder kunnen komen in hun muziekopleiding. Want diploma B, C en D zijn de logische vervolgstappen.
Daarom komen leden en vrijwilligers van Excelsior Silvolde dit weekend (vrijdag 21 en zaterdag 22 april) aan de deur in Silvolde om krentenbollen te verkopen. Verse krentenbollen, gebakken door Jos de Bakker. Er zitten er vier in een pakje en de kosten zijn 2,50 euro per pakje. Maar het is ook mogelijk om vooraf al een bestelling door te geven. Bel daarvoor met Wim Lammers: 06-22011475. Ook vanuit omliggende plaatsen mag besteld worden. In een straal van tien kilometer rond Silvolde worden de krentenbollen dan gratis thuisbezorgd.
'Geef Jop, Ivan en Jasper een figuurlijke aai over hun bol en steun de jeugdopleiding en toekomst van Excelsior Silvolde', zo luidt het adagium voor deze actie. 'Want een dorp zonder muziek(vereniging) is als een krentenbol zonder krenten.'

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant