Fluisterboot de Ysselganger vaart weer uit. Foto: PR
Fluisterboot de Ysselganger vaart weer uit. Foto: PR

Belevingstochten tussen Ulft en Wijnbergen

Algemeen

Fluisterboot Iesselganger vaart weer uit

ULFT - De Fluisterboot de Iesselganger is vanaf zaterdag 22 april weer in de vaart, met onder meer de reguliere rondvaarten in het weekeinde en in de zomervakantie ook weer op woensdag en vrijdag. Daarnaast zijn er dit seizoen een paar aantrekkelijke arrangementen.

De arrangementen met een vaartocht vanuit Ulft naar Kasteel Wisch zijn op 3, 10 en 24 juni in Terborg en een excursie naar de Rioolwaterzuivering op 20 juli en op 3 augustus is er een speciaal kinderarrangement waaraan kinderen kunnen deelnemen door middel van proefjes in het lab van de Rioolwaterzuivering en wat ook leuk is het schutten van de boot in de sluis bij Gaanderen. Ook op 17 augustus is er een vaart naar de Rioolwaterzuivering in Etten.
Op zondag 14 mei is het Moederdag-arrangement. Het Vaderdagarrangement is zondag 18 juni. Moeders en Vaders krijgen een muzikale aubade aan boord en een kleine attentie. Genieten van water en ijs kan ook, en dat brengt de opvarenden naar de IJsboerderij 't Kempke op 28 mei, 25 juni, 30 juli, 27 augustus en 24 september. De Midzomeravondtochten het succesverhaal van voorgaande jaren is op 24 en 1 juli. Deze tocht wordt gecombineerd met prachtige achtergrondmuziek van het vioolduo Willemijn en Maartje Meijer. Onderweg geniet men tevens van een hapje en een drankje. Ook de tocht naar Kasteel De Kemnade gaat op 17 juni , 8, 15 en 29 juli. In augustus is het zaterdag de vijfde en in september de negende vanuit Terborg. Voor de tocht naar de Kemnade geldt dat deze helaas niet geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn. Bij nat weer wordt door de kasteelheer waterdicht schoeisel (laarzen) aanbevolen. Dit in verband met het soms drassige omstandigheden rond de Kemnade. Door deze uitgebreide programmering, kan er meerdere keren per seizoen een tocht met de rondvaartboot geboekt worden.
Ook voor exclusieve boottochten voor een eigen gezelschap zijn eveneens arrangementen te boeken. Boeken kan niet alleen bij de VVV kantoor Ulft, Terborg en Varsseveld, maar ook via de website van Stichting IJsselvaart. (www.ijsselvaart.nl). Naar deze site wordt ook verwezen voor uitgebreide en actuele informatie over het vaarprogramma 2017.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant