De molenfair van komende zondag in Etten. Op de foto (vlnr) Fred Berns, Gert Kaptienen Jasper Vriezen. Foto: PR
De molenfair van komende zondag in Etten. Op de foto (vlnr) Fred Berns, Gert Kaptienen Jasper Vriezen. Foto: PR

Eerste molenfair in Etten

Algemeen

ETTEN - Om een bestaande activiteit eens op een andere manier in te vullen heeft 'Molenstichting De Witten' besloten om dit jaar tijdens de nationale Molendag op 14 mei een 'Molenfair' te houden rond de prachtige molen in het dorp Etten. De molen is die dag te bezichtigen en daarnaast kunnen bezoekers kennismaken met diverse aanbieders van streekproducten uit de omgeving van Etten.

Door Walter Hobelman

"De Molenfair is een mooie gelegenheid om tijdens Moederdag eens even lekker de benen te strekken en kennis te maken met de mooie molen en te genieten van allerlei producten uit de omgeving", vertelt Fred Berns, die samen met Gert Kaptein en Jasper Vriezen de Molenfair in korte tijd voorbereid heeft.
"We zijn er nu een paar weken erg druk mee geweest. We zijn erin geslaagd om een mooie groep standhouders enthousiast te krijgen om hun producten te presenteren. Het aanbod varieert van biologische streekproducten tot oude ambachten en van oldtimer auto's tot sieraden", aldus Berns. 'En dan vergeet ik nog de brocante waren, de woonaccessoires en meubelrestaurateurs", voegt hij er aan toe.
"We zorgen zelf voor de inwendige mens en gaan wafels en brownies bakken. Dat geld gebruiken we om de molen in stand en draaiwaardig te houden", voegt Vriezen er enthousiast aan toe. Ook aan de kinderen is gedacht. "Ze kunnen zich laten schminken, er is een quiz rond de molen waar leuke prijsjes mee zijn te winnen en er kunnen sieraden maken. Alle reden dus om er eens lekker met het gezin of vrienden op uit te gaan. Als er voldoende wind is wordt er ook gemalen tijdens de molenfair", somt Kaptein op.
"Wat we vooral willen is dat mensen de molen leren kennen en beseffen hoe belangrijk het is dat dit soort historische gebouwen niet verloren mogen gaan. Als molenstichting zijn we op vrijwillige basis wekelijks druk met het restaureren en onderhouden van de molen. Dat is een dankbaar werk, maar het kost veel geld. En de tijd dat we daarbij konden rekenen op overheidssteun ligt inmiddels achter ons. Nu moeten we zelf zien hoe we de boel aan het draaien kunnen houden. Met deze molenfair hopen we geld en misschien wat nieuwe jonge enthousiaste mensen te vinden die het heerlijk vinden om de handen uit de mouwen te steken", aldus Berns.
De Molenfair aan de Oldenhove 5 in Etten begint op 14 mei om 10.00 en duurt tot 17.00 uur. De entree en het parkeren is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant