Afbeelding

Molen beter zichtbaar door opknapbeurt

Algemeen

Ondernemers tekenen voor resultaat

SINDEREN - Tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag op zaterdag 13 mei is maalderij De Nieuwe Molen aan de Keurhorsterweg in Sinderen weer open voor alle belangstellenden. Het publiek kan er genieten van het karakteristieke geluid van de oude dieselmotor en zien hoe het graan ter plekke gemalen wordt. De Nieuwe Molen in deze vorm dateert uit 1926, maar al in 1652 was er op deze plek een molen te vinden.

Sinds dit voorjaar is het rijksmonument beter zichtbaar door een opknapbeurt van het omliggende terrein. De aanleiding voor aanpassen van het terrein was het Paasevent op tweede paasdag bij het naastgelegen bedrijf, Auto Westerveld. Tijdens dit jaarlijkse evenement is de sfeervolle molen ook altijd open voor publiek. Voorafgaand aan het event van dit jaar, hebben een aantal lokale bedrijven samen het terrein belangeloos aangepast. Er zijn struiken en bomen gezaagd, stronken gerooid, nieuwe grond is aangebracht en geëgaliseerd, nieuwe passende bomen en struiken geplant, gras ingezaaid en afrastering geplaatst.

De hierbij betrokken bedrijven zijn: Loonbedrijf Essing, Loonbedrijf Hartemink, Loonbedrijf Wildenbeest, Grevers Vakwinkel, Boomkwekerij Theo Westerveld en Auto Westerveld. Een unieke samenwerking met een mooi resultaat.

Het bestuur en vrijwilligers van de Nieuwe Molen zijn erg blij met deze verandering. De heer Kersjes, voorzitter, geeft aan: “Het zou een hele klus zijn geweest voor onszelf. Wij zijn onder de indruk van de bereidheid van de ondernemers om dit project met elkaar uit te voeren.”
De maalderij is niet alleen aanstaande zaterdag open, maar ook op Open Monumentendag, dit jaar op zaterdag 9 september. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de instandhouding van de maalderij wordt zeer gewaardeerd. De maalderij wordt namelijk door enthousiaste vrijwilligers draaiende gehouden zonder subsidie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant